Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Przeginają pałę! Strach się bać normalnie. Co wyrośnie z takich niedoedukowanych ludzi?Czy misją polskiego szkolnictwa od teraz będzie produkcja bezrobotnych?
Przede wszystkim mają wychować kolejne rzesze posłusznych lemingów ;) I żeby się słupki w statystykach zgadzały, żebyśmy byli "przodującym krajem".
A edukacją to niech się uczniowie i ich rodzice martwią, chodzą do szkół prywatnych, na kursy, korepetycje - prawo Ziemkiewicza w III RP wiecznie żywe. Biedniejszym może przez to być trudniej, bo już ich obrabowano podatkami i z tego co zostało może nie starczyć na dobrą edukację, ale w końcu kto by się w naszym państwie "realizującym zasady sprawiedliwości społecznej" tym przejmował...
Za tym wszystkim stoi Putin z Tuskiem i rząd Izraela :lol: :lol:
nie wiem w jaki sposób ten projekt ma zaszkodzic polskiej edukacji.
drugorocznośc to problem, którego rozwiązanie jest konieczne, a obecne rozwiązania nie są dobre- uczniowie zostający rok, dwa lata w tej samej klasie często nie konczą szkoły wcale. co gorsza powodują więcej szkód niż pożytku w szkole.
pozbycie się ich ze szkół ze swiadectwem? nienajlepsze wyjscie, ale przynajmniej 'jakieś'.
No, ale dlaczego zostają ? w większości przypadków dlatego, że się nie chce uczyć i tyle. Uważam, ze gimnazja nie powinny byc obowiazkowe, bo po co trzymac takiego do 18 ? Dac go do roboty i niech sie utrzymuje.
gimnazjum nie kończy się w wieku 18 lat ;)
poza tym tekst ma wzbudzac sensacje- dajcie mi wiarygodny news o tym plz ;p
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
gimnazjum nie kończy się w wieku 18 lat ;)
poza tym tekst ma wzbudzac sensacje- dajcie mi wiarygodny news o tym plz ;p
Już wujek do mnie dzwonił kilka miesięcy temu (jak się obnosiłem, że nie zdam :D ) mówiąc o tym - pisali w Angorze. Ale prawdziwie wiarygodnego źródła nadal nie ma. Z resztą nadal nie wiem o co chodzi. Mówią o promocji z jedną jedynką, rzekomo "jak w gimnazjum i sp", tylko że ja tam nic takiego nie miałem. Może to tylko jeden przedmiot więcej do możliwych na poprawkę?
glaca, dokładnie - jak ktoś powtarza, to go muszą trzymać, bo nauka do 18 jest obowiazkiem, i potem utrzymuje takich idiotow :x
Cytat:
nie wiem w jaki sposób ten projekt ma zaszkodzic polskiej edukacji.
drugorocznośc to problem, którego rozwiązanie jest konieczne, a obecne rozwiązania nie są dobre- uczniowie zostający rok, dwa lata w tej samej klasie często nie konczą szkoły wcale. co gorsza powodują więcej szkód niż pożytku w szkole.
pozbycie się ich ze szkół ze swiadectwem? nienajlepsze wyjscie, ale przynajmniej 'jakieś'.
Jeśli to świadectwo ma cokolwiek znaczyć, to powinno stawiać przed uczniem jakiekolwiek wymagania. W dzisiejszym systemie nawet skończony debil może zrobić nawet maturę, jeśli włoży w to choćby odrobinkę chęci. Jak ktoś jest aż takim idiotą albo leniem, że nie jest w stanie skończyć etapu edukacji przynajmniej na poziomie średnim(choćby miał z rok "pokiblować" po drodze), to nie ma najmniejszego sensu na siłę go przepychać.
Cytat:
drugorocznośc to problem, którego rozwiązanie jest konieczne,
Tzn. gdzie jest ten "problem" :?:
Cytat:
Nie prościej i taniej wywalić bez świadectwa :?: W ogóle po co jakakolwiek edukacja poza poziomem podstawowym miałaby być obowiązkowa :?:
http://www.tvp.info/informacje/swiat...-iraku/2236485
- :lol: tak się Irak odbudowuje za ich własne pieniądze. Było 8,7 mld dolarów, teraz nie wiadomo gdzie są. Świetny interes dla amerykańskich korporacji i przedsiębiorstw "zaangażowanych" w odbudowę Iraku.