Witam,
Mam pytanie do Was, mianowicie, czy Napoleon dużo różni się od Empire? Mam tutaj na myśli czytelność czcionki, bo właśnie ona była przyczyną tego, że Empire schowałem do szuflady, bo była po prostu tragiczna
pozdrawiam
Wersja do druku
Witam,
Mam pytanie do Was, mianowicie, czy Napoleon dużo różni się od Empire? Mam tutaj na myśli czytelność czcionki, bo właśnie ona była przyczyną tego, że Empire schowałem do szuflady, bo była po prostu tragiczna
pozdrawiam
Tak pod tym względem różni się Napoleon.Czcionka jest dobrze czytelna.Cytat:
Zamieszczone przez Seta92
P.S.-różni się też jeszcze pod wieloma innymi względami :)
Napoleon jest zdecydowanie bardziej rozbudowany pod wzgl. jednostek, jednak zasięg działań jest dużo bardziej ograniczony chociaż prowincji jest więcej czyli ogólnie duży kontrast pomiędzy tymi 2 grami.
Jak dla mnie to czcionka jest tak samo beznadziejna jak w ETW. Chociaż nie zauważyłem, żeby wyskakiwał jakiś mikro druk, którego ledwie widać.
mapa Europy jest znacznie większa powierzchniowo. Spróbuj przejść generełem francuskim przez Hiszpanię w ETW a potem w NTW to zobaczysz który obszar jest większy. :)Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Trochę złe odniesienie wybrałeś. Wypowiedzi wyżej tyczyły się raczej map Europy a tu już różnica nie jest duża (jeżeli w ogóle jest), bo w Napoleonie mamy dwie skale map.
Własnie dobrze. :)
Mapa z NTW jest dużo większa od mapy ETW. To na zasadzie, że kosztem Indii i Ameryki napakowali Europę.
Orientuje się ktoś może czy mod The Rights of Man 2 po nowym patchu jest już dostępny? Byłbym wdzięczny za odp.
Czy ktos z graczy N:TW zarejestrowanych w Steam sprawdzil jak wyglada popularnosc N:TW. Ja ostatnio wszedlem w zakladke osiagniecia i porownalem z globalnymi no i doznalem szoku :D . Podam kilka przykladow :
- 94,1% of all players rozpoczelo jakakolwiek kampanie lub bitwe (sic)
Wnioskuje ze pozostala czesc olala Steam :D
- 56,3% of all players gralo lacznie 10 godzin i wiecej
- 32,4% of all players gralo lacznie ponad 30 godz
-20,8% of all players gralo lacznie ponad 50 godz
Troche kiepska popularnosc ma N:TW. Ledwie ponad polowa graczy wytrzymala przy grze wiecej niz 10 godzin. Oczywiscie zakladajac ze statystyki dotycza glownie krajow z rozwinietym ( czyt. tanim) internetem bez limitow. Nie wroze dobrze dla serii Total War w przyszlosci po takich wynikach ich ostatniego dziecka :/
Wg mnie wyciągasz zbyt daleko idące wnioski. Bez porównania do innych tytułów te liczby nic nam nie mówią, śmiem twierdzić, że jest to typowa sytuacja dla każdej produkcji, szczególnie iż na zachodzie gry w stosunku do pensji są tanie jak barszcz, więc można sobie pozwolić na kupno "na próbę".
Natomiast te statystyki potwierdzają moją z dawna powtarzaną w wielu tematach tezę - zdecydowana większość kupujących gry z serii Total War to casuale, nie będący zatwardziałymi fanami serii i nie wymagający od niej dużej złożoności. Społeczność skupiona na forach to tylko niewielka garstka konsumentów kupujących TW.