Wojownicy z Azji Środkowej XVI-XVII w. (mieszkańcy Buchary i Kaszgaru, Ojraci/Zachodni Mongołowie, Kirgizi, Uzbecy)
Spoiler:
Wersja do druku
Wojownicy z Azji Środkowej XVI-XVII w. (mieszkańcy Buchary i Kaszgaru, Ojraci/Zachodni Mongołowie, Kirgizi, Uzbecy)
Spoiler:
Widzę, że fotosik to jeszcze większa nędza od Tiny Pic. Obrazki zniknęły już po tygodniu. Tam znikały po kilku miesiącach. Zmieniłem na fotosika bo tam obrazki z konta miały nie być kasowane. Co za masakra.
Może Imgur?
Zbrojni Chanatu Dżungarskiego XVII-XVIII w.
Spoiler:
Dzięki pomocy kolegi Gajusza Mariusza zamieszczam wcześniej publikowane, ale teraz podpisane tablice z "Wojsk Zakonu Niemieckiego w Prusach" autorstwa Marka Szyszki:
Spoiler:
Co to są kontyngenty korporacyjne?
Też tak sądzę. Widzę, że sporo tam ludzi przechodzi. Byłem na TinyPic i po tym jak usunęli mi pliki przeszedłem na polecany Fotosik, który okazał się się jeszcze większym fiaskiem. :/ Imgur wydaje się bardziej profesjonalny.
Chodzi o wojska braci zakonnych, bez najemników, gości zakonu itp.
Samo pojęcie "kontyngent korporacyjny" wydaje mi się dość niefortunne ze względu na pojawienie się tego zwrotu w...XIXw.Zamiast tego można użyć określenia "Panów pruskich" lub podstawowych sił zakonnych(krzyżackich,Zakonu,etc).
Kolejnym lingwistycznym dziwadłem jest słowo "posesorzy".Aż tak cięzko jest je zastąpić :arrow: właścicielem (posiadaczem) ziemskim?
Wielki plus dla artysty za promocje zamku w Nidzicy
Spoiler:
Pawęż jest ukazany dobrze. Szersza część była wyżej.
Czyli herb miasta jest ukazany nieprawidłowo.