Wszystko prawidłowo przerzuciłem razem z teksturami po prostu zasugerowałem się złymi folderami do podania lokacji plików z teksturami i sprite. W DLV 6.2 Tekstury i unit_sprites niektórych jednostek są w tym samym folderze co nazwa jednostki w unit_models. Przez co miałem podaną złą ścieżkę do tekstur, spritów i achtacmentestsów.
Wszystko już ogarnięte w tym temacie :D, teraz czas na dodawnie nowych osad, frakcji i przywódców dodanych przeze mnie frakcji.
Nie rozumiem czemu nie mogę dodać kolejnej jednostki do DLV6.2 z Last Kingdoms, wszystkie ścieżki podałem prawidłowe a gdy próbuję przetestować ich na własnej bitwie to po załadowaniu paska do połowy wyskakuje ten sam błąd co z jednostką norse_swordsmen_2 dostępnej tylko dla Kijowa i Nowogrodu.Musiałem tą jednostkę usunąć z moda bo nie wiedziałem jak jej pomóc.To samo mam ze świeżo dodaną jednostką viking_axemen. W logu niema żadnych informacji gdzie jest błąd a jak niema informacji gdzie jest błąd to wiadomo, że chodzi o battle_models.MODELDB.
Może istnieje jakiś ogólny limit jednostek w grze, którego nie da się w żaden sposób obejść?