A czy ja coś mówiłem o posiłkach? W bitwie brały udział tylko 2 armie.
Wolałbym nie zaznaczać limitu czasu. Nigdy go nie używałem.
Wersja do druku
A czy ja coś mówiłem o posiłkach? W bitwie brały udział tylko 2 armie.
Wolałbym nie zaznaczać limitu czasu. Nigdy go nie używałem.
Twój wybór. To czekaj po 2 godziny jak tak wolisz. Czasem się coś tam ai pomyli i np. nie atakuje mimo przewagi. Bywa. To gra tylko.
Nie ma co robić tragedii.
Dlaczego myślisz, że wolę czekać 2 godziny i że robię z tego tragedię?
To tylko gra i mogę zagrać w inna.
Łatwo można sobie zrobić free_upkeep w modzie i jest łatwiej nieco. Masz darmowe jednostki w garnizonach. Dla mnie to jeden z najlepszych modów. Ai zastosowało dobrą taktykę nie atakowało, a jak wyszedłeś z gry pewnie przegrałeś.
Widocznie nie mieli tak dużej przewagi by ponownie atakować mury po odparciu pierwszego ataku.
Funkcje na Forum są darmowe, mod także. W co Ty grasz to Twoja sprawa.
Jak czekają i nic nie robią to przecież można poprowokować do ataku, jakimiś łucznikami podejść, postrzelać, jak do tego konni są to już w ogóle będzie łatwo. Parę razy miałem taką sytuację, że komp nie atakował, wystarczyło właśnie podjazdy robić i prędzej czy później ruszał.
No właśnie tylko, że komputer ma kilka oddziałów samych konnych i do tego ma ich więcej niż ja piechoty. a ja mam tylko 3 słabe oddziały piechoty. jesli do nich podejdę, to nie zdążę uciec. a moi łucznicy nie mają juz strzał.
Jeśli ich nie próbowałeś sprowokować to się nie dziw. Ja po 10 minutach bym wymiękł, gratuję cierpliowości.
Tyle że to była tura rozgrywana przez komputer,a chwilę wcześniej w tej samej turze stoczyłęm inna dużą bitwę. Nie chciałem tego zaprzepaszczać. Zdrzemnąłem się jakoś 2h i jak wstałem, to komputer dalej czekał.
Ok. Wiemy jak to było. Ja zaraz wracam do kampanii Broken na submodzie J@k 2.0 i ai bitewnym Germanicusa v. 5.7.
Nie mogę znaleźć nigdzie tego Germanicusa5.
Tutaj coś jest, ale link nie działa: viewtopic.php?f=367&t=11358