Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 6 - SWEBO
Armenia była ciekawą frakcją w Rome 1, szkoda że teraz jeśli w ogóle będzie to w DLC... Mogliby zrobić już 1 frakcję rzymską, 1 punicką, 2 hellenistyczne, 2 wschodnie, i 2 barbarzyńskie a teraz pewnie będą 3 hellenistyczne i 3 barbarzyńskie + plus rzymska i punicka :)
Armenia jest ciekawa, to oczywiste,ale jeśli mamy ograniczenie do zaledwie 8 grywalnych państw to wolałbym Seleucydów.
do Seleucydów mam sentyment nie dzięki grze a Partia? Mimo że nieporównywalnie lichą piechotą w RTW1 dysponowali to nie tylko dało się odczuć ten rubieżny klimat ale frakcja była najbogatszą z grywalnych (bez modów i kodów) mimo że nie udało się jeszcze opanować całego czarnego morza. Dzięki temu można stworzyć wiele armii składających się prawie z samych bojowych słoni osłanianych łucznikami.
Lwie Serce? Reznow45? Też Partowie jak i nie mniej Seleucydzi powinni znaleźć się w pierwszej ósemce ale jeśli wybierać ich militarne, historyczne i egzotychne atuty to ciężko mi obrać stronę między nimi..
Jeśli Firma stoi przed takim dylematem to na ich miejscu wypośrodkował bym nie gloryfikując nikogo i zaskoczyłbym w RTW2 pojawieniem się grywalnego państwa które w tamtych latach stanowiło potęgę i jest pierwszym chrześcijańskim krajem
Myślicie, że jest szansa na frakcję jutro? Po zniesieniu embarga na wrażenia z pokazu i zwiastunie bitwy? Ja bardziej chyba bym się ucieszył z dwóch nowych slotów z pytajnikami- w sam raz na Selucydów i Ptolemeuszy plus 2 x Wschód. Dało by im to kolejne 2 tygodnie na wypuszczenie screenów z kolejnego teatru działań, bitew morskich czy z większą rolą konnicy.
Coś pewnie dadzą, powinni frakcje bo w poprzednim tygodniu nie było, to pewnie teraz. Dwa sloty z pytajnikami? Byłoby fajnie ale inna sprawa że na 95% tak nie będzie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
Coś pewnie dadzą, powinni frakcje bo w poprzednim tygodniu nie było, to pewnie teraz. Dwa sloty z pytajnikami? Byłoby fajnie ale inna sprawa że na 95% tak nie będzie ;)
Raczej na 99% tak nie bedzie...przeciez trzeba zostawic miejsce na DLC ;) ...
Te pytajniki są przecież na frakcje które będą grywalne będą grywalne od razu.
W DLC będą pozostałe frakcje, których jest naprawdę sporo do wyboru.
Ja mam teraz przeczucie, że będą to Seleucydzi i Partowie. Na TWC wszyscy święcie przekonani, że Ptolemeusze będą na bank, a ja wcale co tego nie jestem przekonany.
To prawdopodobne, najlepszy argument przemawiający za Partią to brak frakcji wschodniej w podstawce.
Przecie mówili, że Egipt nie będzie już taki faraonowaty, więc skoro się przyłożą to będzie (choć na 100% jakieś mumie, czy inne niehistoryczne jednostki dostaniemy). Selucydzi są raczej najmniej popularną frakcją, obstawiam, że wylecą na rzecz Partów.
Obstawiam również, że nie ma to znaczenia, bo mody odblokują wszystko :P
Cytat:
Obstawiam również, że nie ma to znaczenia, bo mody odblokują wszystko
Dobre podejście do sprawy, nie ma co się denerwować jak się nie dostanie frakcji jakiej by się chciało 8-)