Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
U prawosławnych też jest Liga Baronów w razie buntu możnych, prawosałwni są traktowani jako chrześcijanie obok katolików i protestantów (i prawidłowo).
Ograniczona rekrutacja działa także na Mongołów, jak masz wysokie poziomy koszar i stajni, to masz mimo ograniczonej rekrutacji spore możliwości werbunkowe, ale oczywiście dużo mniejsze niż oryginalnie. Jak dużo walczysz musisz część sił przerzedzonych w walce wysyłać na tyły, bo przyfrontowe prowincje nie dają rady z uzupełnianiem strat. Ograniczona rekrutacja jest ciekawsza i bardziej realistyczna.
Kto chce by klasztory dawały tak mega bonusy nicym szaolin? Ja chce je nieco zmniejszyć. Megasubmos jes firmowany moim nikem, sporo również zrobiłem w nim. Nie mogę jednak fimować bonusów z ksężyca. Jest super mod np. Third Age i tam jest sporo fantastyki.
Ja chcę by klasztory zostały jak są. Bo ai ma wypasionych gienków wielogwiazdkowych z przydziału, a Gracz przynajmniej w klasztorze (domyślnie Shaolin) może sobie podpakować paru gienków. Trwa to kilka tur na jednego i nie zawsze jest łatwe, jak wojnę mamy w prowincji z klasztorem zaś wraże wojska. W Polsce będzie to klasztor taki jak szkolił np. Benka z rubieży w filmie i książce Przyłbice i kaptury, czasy wojny z Zakonem za Jagiełły. :mrgreen:
Edit: Proponuję dać opcjonalnie obniżone bonusy z klasztorów. Proszę o wypowiedzi w kwestii klasztorów.
Zostawić jak jest, moi generałowie ciągle na coś chorują, klasztorów dużo na mapce nie ma a jak pisałeś Aravenie - komputer ma zdrowych byków przeciw moim zdechlakom. Dodatkowo generał żyje krótko jak miętka w stosunku do czasu gry - min. 3 tury na poprawę zdrowia to przeszło 10% jego istnienia.
Mieczysłąwie - masz prawo domagać się zmian - masz nawet prawo rządać - przemyśl jednak tą kwestię bo w całym megasubmodzie jest niewiele bonusów dla każdej nacji a nie tylko dla Polski - klasztory działają na każde państwo - powinny zostać bez zmian.
Mam problem z megasubmodem , jak zaczynam kampanie po wgraniu submoda to zawsze wywala w czasie wczytywania mapy kampani -.- - wyskakuje błąd : fatal graphics error.
Klasztory powinny zostać w niezmienionej formie biorąc pod uwagę ile chorób dopada moich generałów, przynajmniej dynastię panującą mogę zachować w zdrowiu dzięki nim.
Edit:Kacper a jaka kampania?? Kampanie feudalne nie działają.
Submod dźwiękowy masz zainstalowany??
Kacper 7991, obniż wymagania grafiki, dziwne to. Jaki system masz? Czyste Bellum działało? Gdzie masz moda na dysku systemowym czy na innej partycji?