Re: Patche - temat zbiorczy
Cytat:
Zamieszczone przez Volfgan
Też się wam po tych wszystkich benchmarkach już po nocach śni: "GIVE ME BACK MY LEGIONS!"? :lol:
heheh , brakuje mi na forum "lubie to" ;)
Skoro o benchmarku mowa, podkręciłem ostatnio procek z 3.6 na 4.2Ghz (AMD FX 4100)
i FPS skoczył o 6 klatek ... to chyba nie wiele. Na mapie raczej bez zmian, w bitwie jakby
płynniej ale czy to warte kręcenia ? Chyba nie ;)
A czy w planach jest coś co poprawi polskie nazewnictwo jednostek?
Bo ci pikinierzy i szermierze ciągle kłują w oczy...
Po 4 patchu nie da się przyłączyć agentów do armii. Porażka całkowita, trzeba czekać na patch 5 z rozpoczęciem nowej kampanii.
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Po 4 patchu nie da się przyłączyć agentów do armii. Porażka całkowita, trzeba czekać na patch 5 z rozpoczęciem nowej kampanii.
Sprawdzałem przed chwilą i można przyłączać normalnie czempionów, szpiegów i dygnitarzy do armii, także tylko ty masz ten błąd.
Dzięki - czyli pozostała mi zabawa ze sprawdzeniem spójności plików i ewentualnie wywaleniem folderu R2 z moich dokumentów.
u mnie też agenci działają normalnie- są kompatybilni za armiami
wszystko przez mody -nigdy ich nie lubiłem za bardzo a do tej gry nigdy nie użyję żadnego.
Oryginał jest jaki jest.
Akurat nie instalowałem żadnego moda, ani nawet nie ściągałem żadnej bety patchów. W każdym razie weryfikacja integralności plików + wywalenie folderu Rome 2 pomogło.
Niestety na patchu 1.4 AI bitewne wciąż słąbe.Mi osobiście nie przypadła do gustu opcja limitu armii(6-armii lądowych,3-floty)oraz opcja limitu edyktu prowincji(2),gdy posiadam już około 6 prowincji, jakieś 20 miast i kilkanaście portów.Również wg mnie troszkę wygórowane są koszty utrzymania armii i najemników(w porównaniu do moda Radious,różnicy wynosi ok 50-70 %). Polecam Radious Total War Mod pod najnowszy patch 1.4. Zmienia on również wygląd wielu jednostek,przez co nie trzeba ściągać kolejnych modów :D Wszystko jest w jednym pliku i jednym folderze :) Pozdrawiam
Tja, a potem jak wybucha Ci wojna domowa na Radiousie to rebelianci wystawiają tak olbrzymią armię (u mnie to było 18 lądowych + 8 morskich), że miałem crush w trakcie ładowania tury :)
Cytat:
Zamieszczone przez leo
Cytat:
Zamieszczone przez Frober
Cytat:
Zamieszczone przez Godlike
Jeśli po przez "nie włącza" masz na myśli że zatrzymuje ci się na ekranie startowym gry (to z logiem Total War itp) to usuń folder The Creative Assembly który znajduje się w X:/User/AppData/Roaming. Wcześniej zrób sobie jego kopie zapasową.
Podziałało, dzięki wielkie :)
'
Mi gra zatrzymuje się własnie na ekranie gry z tytułem wychodzi do pulpitu . Nigdy nie było problemu- nagle od wczoraj nie mogę uruchomić gry :/. Nie mogę znaleźć folderu o którym piszesz. Próbowałem już wszystkiego oprócz reinstalki :/
Po 1 dniowej walce z Rome 2 pomogła dopiero reinstalka gry. Dodatkowo wczoraj grałem parę godzin i zdarzyły się aż 4 CTD ( podczas końca walki na morzu, bitwie lądowej i 2 razy przy zapisie gry :/- grę jednak zapisało) gdy wcześniej ani razu nie zcrashowało na około 100 godzin gry . Jak dla mnie ten beta 4 patch niewiele zmienił wobec 3 - dodatkowo powodując ctd.