chochlik20 ostatni raz Tobie odpisuje bo pisałem że to co za cytowałem było pisane z ironią.Widzisz a nie grzmisz.
Wersja do druku
chochlik20 ostatni raz Tobie odpisuje bo pisałem że to co za cytowałem było pisane z ironią.Widzisz a nie grzmisz.
Równie dobrze mogło być pisane z miłością, bo to nie istotne a wiesz czemu?
Bo jeżeli ktoś posługuje się czyimś cytatem, w którym zawarta jest opinia na dany temat to ma dwie drogi:
1- zgadza się w pełni z tym co jest napisane i wówczas traktowane to jest jako argument osoby, która wstawiła dany cytat
2 - polemizuje z tym cytatem
A Ty zrobiłeś rzecz pierwszą a potem się oburzasz, że traktuje to co wrzuciłeś jako Twój argument mający potwierdzić Twój pogląd.
http://biznes.onet.pl/rosja-wprowadz...2,1,news-detal
Przypadek, czy celowe działanie?
Chochliku mój drogi wiesz co to ironia.Jeśli wiesz to nie wiem czego ty dalej mnie podgryzasz ? Ja się nie bulwersuje. Zacytowałem gościa co napisał coś dla beki przecież na to nie ma dowodów.
Jeżeli się nie odniosłeś do tego cytatu w żaden sposób to chochlik ma w 100% rację...:rolleyes:
Pampalinex
Boże napisałem że to ironia :szukaj:
Czyli według Ciebie, ironią jest to że jak wkleję cytat z jakiejkolwiek strony i nic nie dopiszę to wszyscy się zorientują że to ironia? Gratuluję :help: A Ukraińców za embarga powinno się również przestać wspierać. Jak Kuba Boga tak Bóg Kubie ;)
Nie wiem, gdzie widzisz niekonsekwencje skoro:
- Rosja zamknęła granicę - czyli nałożyła embargo na polskie mięso - i nie wpuszcza go w ogóle do swojego kraju
- Ukraina cofnęła embargo - czyli otworzyła granicę - żąda tylko badań laboratoryjnych co dla mnie jest uzasadnione przy 100% śmiertelności wirusa - odsyłam do tego co napisałem wcześniej.
Ukraina nie ma prawa chronić swoich obywateli przed śmiertelnym wirusem. ponieważ mają nam być wdzięczni. W Afryce w Gwinei, Sierra Leone i Liberii szaleje ebola i państwa sąsaidujące powinny w ramach sąsiedzkiej pomocy otworzyć granicę dla uchodźców, nie tworząc w ogóle obozów przejściowych, szpitali. Ale jak widzę niekonsekwencji Rosji nie dostrzegasz, bo ona jest bardzo konsekwentna i idzie dalej w zamykaniu granicy.
Cła:
Jak rozumiem Rosja w ogóle nie wprowadziła ceł lub są one bardzo niskie w porównaniu do ukraińskich. Cło ma za zadanie chronić rodzimą gospodarkę przed zalewem tańszego produktu z zagranicy. Chyba, że pójdziemy tropem pewnego polskiego polityka, który pragnąłby zniknięcia cła i stworzenia prawdziwie wolnego rynku. Zresztą idąc Twoim tropem myślenia Ukraina nie ma prawa, ba! nawet powinna w ramach wdzięczności otworzyć całkowicie granicę dla polskich towarów i znieść cła.
Zresztą jakbyś nie zauważył drogi kolego za każdym razem jak Rosji coś nie pasuje w polityce naszego kraju nagle znajdują powód by zamknąć granicę dla określonego towaru - a to przetwory mleczne, a to mięso a to warzywa i owoce. Aż dziw bierze, że nie zamknęli dla polskiej wódki.
Husarzu1994 - wiesz jaki jest problem z ironią? Bardzo trudno ją wychwycić w słowie pisanym, w mowie bardzo łatwo - intonacja głosu, gesty, mimika twarzy. Co Ty zaś napisałeś:
chochlik20
co do sankcji
" i tu cytat, którym się posłużyłeś"
ktoś bardzo dobrze to opisał
I gdzie tu mam według Ciebie znaleźć ironię? W 100% poparłeś to co było tam napisane, chociaż były to wierutne bzdury, a teraz ciągle próbujesz usprawiedliwić swoje zachowanie argumentują to, że była to ironia. Przemyśl to co piszesz, bo nie wystarczy X postów potem napisać, że była to ironia.
Tak łatwo było się domyślić że to ironia zresztą godzinę po zamieszczeniu napisałem że to była ironia. Pampalinex Odbij człowieku. Zresztą mam gdzieś Twoje zdanie bo co chwile sobie zaprzeczasz. Do mnie już nie pisz bo Tobie nie odpowiem.Bo tracę czas