Pomidor.
Wersja do druku
Pomidor.
Dobra Pampa, czaje że Napoleon gada głupoty ale weź się trochę pohamuj! Jesteś moderatorem :/
"Albo którzy swą bezmyślnością i cynizmem przyczynili się do tego, że wygrywa zło?"
" I nie widziałbym nic dziwnego ani złego w tym, gdyby PO władzę straciła"
Czyli rozdwojenie jaźni?
Nie wiem co Cię bawi w trafianiu do więzienia i laniu się krwi. Ale powinieneś się już martwić póki Antoni jest MO. Trochę o tym cicho ale najważniejsi generałowie składają dymisje. Jawny sprzeciw dla pomysłów cywilnego kierownictwa to bunt więc jedno im zostaje. Pytanie - co spowodowało takie kroki? A OT jeszcze w powijakach które czarno na białym wbrew bzdurom ministerstwa nie przetrwałoby 5 min ze specnazem do jednego celu ma być stworzone i nieprzypadkowo podporządkowane bezpośrednio ministrowi...
Gdzie i kiedy gadam "głupoty"? Czy wtedy gdy pisałem o tym, że PiS zrujnuje Polskę czy teraz, że może być jeszcze gorzej nie wykluczając tego że może polać się krew? A może gdy piszę, że nie ma rozsądnej alternatywy dla liberalnej demokracji (zresztą, aktualnie nie ma inne demokracji niż liberalna)? Albo gdy twierdzę, że politycy są tacy jak ich wyborcy. I jeżeli ktoś ma pretensje do polityków to powinien najpierw przyjrzeć się sobie? To są "głupoty"? To gratuluję "mądrości".Cytat:
Dobra Pampa, czaje że Napoleon gada głupoty ale weź się trochę pohamuj! Jesteś moderatorem
Cały czas masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Każde decyzje polityczne o znaczeniu strategicznym będą kontrowersyjne - jednym będą się podobać innym nie. Nie ma decyzji, które podobać będą się wszystkim. Ponieważ każda istotna decyzja naruszy czyjeś interesy lub przekonania. Zmiana wieku emerytalnego czy wysłanie 6-latków do szkół (i inne) mają taki charakter. Mają swoje uzasadnienie ale nie każdemu muszą się podobać. Więc ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś głosował przeciw tym, którzy takie zmiany wprowadzali. Ale w tej chwili nie o to idzie spór. Spór idzie o to, czy odkręcenie tych zmian, tudzież wprowadzenie innych, odbywać się będzie zgodnie z prawem i obowiązującymi zasadami czy nie - i zmiany będą wprowadzane prawem kaduka. Także, czy ci, którzy z tymi nowymi zmianami się nie zgadzają będą mogli o nich dyskutować, jawnie je krytykować by przekonać do swych racji innych, konkurować z rządzącymi nawet jeżeli ci mają bezwzględną przewagę, czy tego robić nie będą mogli. Bo jeżeli robić tego nie będą mogli to rodzą się wątpliwości czy za 3 lata, gdy przyjdzie czas wyborów, będą mogli w nich uczestniczyć na równych prawach.Cytat:
Czyli rozdwojenie jaźni?
Co byś powiedział o PO czy innych rządzących wcześniej ugrupowaniach, to podstawowe zasady demokracji były przestrzegane. Teraz przestają być. I w tej chwili to staje się głównym przedmiotem sporu. Jeżeli ktoś tego nie rozumie i to co się dzieje jest mu obojętne, to świadomie lub nie przyczynia się do zwycięstwa tych, którzy chcą zniszczyć obecny system i wprowadzić rządy autorytarne. Ja je nazywam złem - ty możesz nazwać jak chcesz.
To wszystko co masz do powiedzenia?!Cytat:
Pomidor.
Osobiście odnoszę wrażenie, że Napoleon jako jedyny w tym temacie pisze z sensem.
I dobrze. Być może przemówi komuś do rozsądku.
Przeraża mnie postawa dzisiejszego pokolenia 18-25, chociaż z drugiej strony staram się je zrozumieć, bo jeszcze kilkanaście lat temu sam wypisywałem takie głupoty, jak większość użytkowników w tym temacie na tym forum.
Tak, to wszystko co mam do powiedzenia na te partyjniackie broszurki.
Co do genków - jakoś wcale mi ich nie szkoda. Mamy ich i tak nieproporcjonalnie wielu, może czas na zmianę warty, tego nie wiemy. W zasadzie nikt nie wie. Raczej bym nie próbował tutaj dochodzić o co poszło, dlaczego itd bo wszystko to jest nadinterpretacja.
Proszę mi tu bez majaków. Ilość generałów się nie zmieni. Rzecz w tym że od roku ludzie pokroju tych którzy zginęli w katastrofie smoleńskiej a których PiS oficjalnie tak rzewnie na każdym kroku opłakuje mają mniej do powiedzenia niż chłopaczki pokroju
http://e5.pudelek.pl/218b165f92bebe9...b940ea4fbe.jpg
a że Ci nie szkoda PMW, floty średnich śmigłowców i wszystkiego co tracimy za panowania Antoniego to już się przyzwyczaiłem. I na takich wujek Antoni stawia w armii.
Generalizujesz, ale akurat w Twoim wypadku Gajuszu to jest normalka. Przyzwyczaiłem się. :)