Demko powinno być o 00:01 a wciąż go brak na steamie :P
Wersja do druku
Demko powinno być o 00:01 a wciąż go brak na steamie :P
Ja czekam na tą recenzję... wybaczcie, jeżeli już gdzieś jest i zamieście w temacie.
Ostatnio mam sporo na głowie.
Trochę poczytałem opinii o demie i mam kluczowe pytanie do bardziej obeznanych :
będzie można robić mody na Shoguna 2? :D
Pierwsze wrazanie (troche szybka) mile zaskoczony jestem.... jak narazie
Zauważyłem w encyklopedii jedną rzecz, która mi mocno nie przypasowała. Przejrzyjcie listę jednostek i zobaczcie ile unikatowych jednostek ma klan Hattori dostępny tylko w edycji specjalnej i kolekcjonerskiej. Mają prawie po jednej unikatowej jednostce z każdego rodzaju podczas gdy reszta? Oby z Hattorich nie zrobiono jedynego słusznego klanu do gry w MP.
A ja nie dograłem bitwy do końca i wyłączyłem w połowie tutorialu. Po 5gb demku spodziewałem się więcej...
Szału nie ma jak dla mnie - grafa jak w empire - ciut lepsza, a klimat - mmm, wolałem pierwszego Shoguna. Ale poczekam do pełnej wersji.
dla gościa, który nie czuje jakoś specjalnie tych klimatów "shogunowskich" to gra na prawde pozytywnie mnie zaskoczyła.
Spore wrażenie na mnie wywarły modele jednostek i ich szarża na przeciwnika, epickie. Nie wiem jak jest w pełnej wersji, ale w demko widać miasta w pełnej swojej okazałości, w końcu. Na plus zasługują także pojedynki wojowników na polu bitwy. I to intro, miodzio. Coś czuję, że chyba zmienię zdanie na temat tej gry i ją kupię. Jedynie co mnie denerwuje to to, że w samouczku komputer każe mi wykonywać jakieś dziwne, moim zdaniem, ruchy...jak narazie to tyle minusów zauważyłem
Pozdrawiam :mrgreen:
Co wy wszyscy z tymi 6GB ja naliczyłem 4,7GB (2,7GB to czeski błąd) ściągniętych danych na potrzeby dema. To że zainstalowane demo waży tyle to inna historia.
PS: Po powtórnych obliczeniach popartych zapisem w DUMeter wyszło mi ok. 4,7GB zassanych danych, może mniej może więcej o kilka MB, za zamieszanie przepraszam.
mi się ściągało na pewno prawie 6 gb...
Na kanale tego goscia sa wszystkie utwory ze sciezki dzwiekowej z dema
http://www.youtube.com/watch?v=QmiX3zNYeHE