JEstem na erasmusie, i tylko taka moglem kupic. To w takim razir moge grac w innych latach tylko na dodatku albo dzieki modom? Podacie linka do tych modów? Pozdrawiam.
Wersja do druku
JEstem na erasmusie, i tylko taka moglem kupic. To w takim razir moge grac w innych latach tylko na dodatku albo dzieki modom? Podacie linka do tych modów? Pozdrawiam.
Albo jak sam pogrzebiesz w plikach. Ale nie mam zamiaru tracić swego czasu na tłumaczenie jak po czymś takim:Cytat:
Zamieszczone przez kopaa
A co, tak trudno samemu znaleźć na tym forum? Ale niech Ci będzie, ostatni raz pomogę komuś tak leniwemu:Cytat:
Zamieszczone przez kopaa
viewtopic.php?f=19&t=192 - biblioteka modów pod podstawkę
viewtopic.php?f=19&t=864 - biblioteka modów pod dodatek
Sory za błędy, ale po prostu mam bardzo słabego neta więc pisałem posta na szybko, bo zaraz bym tego neta mógł nie mieć (wyłącza się). Rozumiem ze na forum, jest instrukcja gdzie i w jakich plikach pogrzebać?
1. Nie chodziło o błędy, tylko o lenistwo, wygodnictwo, etc. Tak dużo czasu by Ci zabrało na stronie głównej forum kliknięcie w "Zbrojownia (MTW2, Kingdoms)" w dziale "Świat Modów" poddziale "Wszystko o modyfikacjach" :?: :!: :roll:
2. Źle rozumiesz, nie ma - ale zmiana początkowej i końcowej daty kompanii jest primo prosta jak konstrukcja cepa (plik descr_strat), secundo i tak nic nie zmienia oprócz wyświetlanej daty w samej grze... czyli możesz ustawić sobie rok startowy nawet na 1980, a i tak zaczniesz z wojskami, granicami państw, itp odpowiednimi dla 1080 roku w roku 1980 (uzyskasz jedynie efekt zamrożenia świata na 9 wieków) jeśli nie wprowadzisz innych zmian (czyli nie stworzysz własnego moda... a nie stworzysz jeśli nie potrafisz/nie chce Ci się znaleźć tak prostej rzeczy jak startowa data kampanii). Z modów polecił bym Ci Eras Total Conquest (wiele różnych kampanii od mrocznych wieków po renesans), ale on jest pod dodatek, a nie podstawkę.
Poza tym na zadawanie pytań o mody, instrukcje modowania, itd są bardziej odpowiednie od tego tematy (a nawet działy)...
Chcecie let's play to proszę tylko że niewiem czy ktoś będzie chciał oglądać 12letniego "dziecka"
ale jeśli ktoś jest naprawdę mądry i nie patrzy na wiek to moje osiągnięcia z pierwszej kampanii w tego Total War
Grunt żebyś gadał mądrze to nawet najstarsi wyjadacze nie będą się czepiać :D Gram w Medka już 2 lata więc mogę ocenić tego 'Lets play".
a właśnie tu wszedłem i jest lekko roz******** bo go późno wrzuciłem a normalnie każdy region był mój
Zawsze chętnie coś nowego. Ostatnio dosyć porządny lets play się pojawił, chyba najlepszy z polskojęzycznych, ale ich ogólny poziom jest niski, więc nadal oczekuję na jakiś lepszy ;).Ważne, żebyś umiał coś powiedzieć i nie lamił zbytnio, bo jeśli nawet nie przeszedłeś długiej kampanii to raczej nie rzucaj się od razu na głęboką wodę. W sumie niewiele starszy jestem, więc chętnie posłucham
właściwie ze mnie bardziej strateg bitewny niż zarządca :)
To też ważna cecha bardzo, bez umiejętnego dowodzenia daleko nie zajdziesz :)