Nie, ale teraz jest czas sesji dla wszystkich kierunków ;P
Wersja do druku
Nie, ale teraz jest czas sesji dla wszystkich kierunków ;P
Witam. Mając chwile czasu postanowiłem zmodyfikować troszkę jeden pliczek. Dzięki tej małej modyfikacji mamy okazje zgrać całością ziem Rzeczpospolitej. Mając pod kontrolą tak znaczne obszary a wróg czyha z każdej strony ,trudność gry wzrasta. Dlatego też zmieniłem początkowy skarbiec i sakiewkę króla. Oczywiście są tez małe niedociągnięcia w postaci braku unitcardów przy jednostkach typowo litewskich w początkowej fazie gry.
Plik należy wrzucić do \mods\OiM2\data\world\maps\campaign\imperial_campa ign.
Pamiętajcie o zrobieniu kopi tego pliku
descr_strat.txt
Witaj Tomek.PL już straciłem nadzieję, że wrócisz na nasze Forum. Pozdrawiam serdecznie.
Edit: Widzę, że dzięki Twemu plikowi pojawił się zaczątek moda o Rzeczpospolitej do OiM 2.
Teraz nie ma sensu robić cokolwiek do tego moda jak AI nie ma i komp miast nie robi, a wojsko wysyła na chama do przodu :(
TomekPL!!!!!!!Witaj. Mam nadzieję że u ciebie wszystko w porządku :D Wielkie dzięki za dawne AI, co się działo w bitwach hehe...
Dziękuje za serdeczne powitanie! Mam nadzieje że do czegoś przydam. Co do OiM2 zauważyłem ze na WinXP nie wywala a na Win 7 są duże problemy.
Co do 'mojego' pliku dodatkowo trzeba wyburzyć istniejące kościoły w regionach litewskich i na nowo je wybudować by móc je dalej rozbudowywać. Postaram się to naprawić.
Dzięki za słowa uznania za AI. To AI o którym piszesz wrzuciłem do OiM2 bitwy są po prostu soczyste. :twisted:
OOOO no rewelacja!!! Ja teraz gram Szwecją Gustawa Adolfa, ale widzę, że spokojnie moge zacząc grać Rzeczysposoplitą. Mam nadzięję, że niczego nie skopie przy instalacji...
Na pewno nie, przy rozstawianiu wojsk przed niektórymi rodzajami łuczników można postawić zaporę z zaostrzonych pali i to właśnie to jak nic, jak dla mnie to taki gotowy tabor powinni wprowadzić zamiast fortu.Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22
Pisz poprawnie, błędy poprawione. Ensis
Hej TomekPL. Zainstalowałem Twoja modyfikację, RON jest cały, nie w 2 częsciach. Mam pytanko - czy mozna Twoje AI róznież jakoś zainstalować? Czy też było w pakiecie (choć szczerze mówiąc ze Szwedami jakoś dałem radę, a gram bitwy na very hard :P - więc chyba AI bez zmian...)
Odpowiedź na pytanie czy wozy będą mogły się przemieszczać:
Cytat:
autor: SHREDDER (TWC)
Yes, but the structure is destroyed and their protective properties are lost. I do not recommend doing it.