Zamieszczone przez ałtsajder
Szczerze?
Pograłem jeszcze trochę, i zaczyna mnie wkur...
Podczas gdy ja "spuszczam" się aby mieć przynajmniej przeciętne wojsko aby wygrywać jakąś bitwę, gdy takie Królestwo Norwegii,mając tylko Oslo wypuszcza mi armię dobrze przeszkolonych zbrojnych..A ja tylko milicja i milicja...No, czasami mogę przeszkolić oddział lekkiej piechoty z klasy wczesno-profesjonalnej.Król, który po niezbyt udanej wygranej walce(milicja vs ciężkozbrojni) został ranny.Podczas leczenia stracił CAŁY autorytet oraz stał się bezbożnikiem :o Mało tego...wszyscy dowódcy tracą gwiazdki, lojalność(co rusz się buntują), o wierze nie wspomnieć(tylko kasa, kasa i kasa).
Jedyne co mogę dobrego powiedzieć, to polepszone AI podczas bitew.Tym razem kawaleria wroga nie leci na oślep(tzn. na moje włócznie), ale wybiera najdogodniejszy(najsłabszy) punkt w mojej linii, i uderza z cała siłą.Robi to zamieszana, czasami kiedy zdążę zareagować i zabezpieczyć linię, ten wycofuje się i próbuje uderzyć na flankę.Druga sprawa.Już nie daje się wystrzelać jak idiota,tylko próbuje podejść, kiedy ostrzał się nasila, podejmuje atak.
PS.To, że napisałem, że jestem nowy na forum, nie znaczy, że SS jest dla mnie pierwszyzną.
Po 6.3 odstawiłem tego moda, ponieważ widząc szarżę kawalerii, to rzygać mi się chciało.W 6.4 troszkę to poprawili, ale i tak bym je podkręcił.W SS zacząłem grać od 6.1, tam za to mnie raził brak maszyn oblężniczych(katapulty itp.).Nie mogłem ich rekrutować.Miałem wszystko, kasę, zamki,miasta dobrych dowódców, a i tak miałem problem.
Czy po zmianie ostawień w instalatorze będę mógł używać starych save'ów?