Jest w dziale Mody Uzupełniające - konkretnie tu: viewtopic.php?f=32&t=8859
Wersja do druku
Jest w dziale Mody Uzupełniające - konkretnie tu: viewtopic.php?f=32&t=8859
Czy dało by radę podrzucić w linku folder text z moda? Za bardzo przekombinowałam i oczywiście nie zrobiłam kopii zapasowej :P
Folder nie jest duży, więc nie ma większego problemu ;)
Chcesz folder text do Broken 2.3.2 + submod J&K 2.0 ? (Ten mam częściowo spolszczony).
Czy do czystego Broken: ten mam po angielsku?
Do submoda J&K 2.0 dorobiłem kopalnie, żelaza, cyny i marmuru obok tych co były też chcesz ew. ?
Tak, BC + J&k 2.0.
Jeżeli to nie problem to możesz podrzucić. Czy te kopalnie będą działać na starym save? Nie będą z nim kolidować?
http://www.sendspace.pl/file/4dd36f06f99b3cb20a797e0
Pobierasz wypakowujesz. Katalog data zawiera text częściowo spolszczony, lepiej niż uniwersalne spolszczenie i nieco więcej.
Zawiera też free_upkeep i nowe kopalnie dla J&K 2.0.
Wrzuć data do głównego Broken i nadpisz. Usuń plik map.rwm z katalogu base. Działa na savy niemal na 100%.
Ew. zrób sobie kopię nadpisywanych plików.
Zainstalowałem Germanicusa5, ale AI nadal stoi pod murami i czeka nie wiem na co. Pozostaje mi chyba zacząć kampanię od nowa i ustawić limit czasowy na oblężenie. Porażka...
Nowa kampania wskazana.
Może się nie zainstalował prawidłowo?
Wskazałeś moda Instalatorowi G5?
Ew. wrzuć ręcznie z Manual Integration. Jak opisałem przy ai bitewnym Germanicus wersja 5.7.
Kolego ale marudzisz. Masz super moda za darmo. Zrozum, żadne ai nie będzie jak Człowiek czy bitewne czy strategiczne. Cyknij ręcznie Germanicusa wersja 5.7 bo z Instalatora niekiedy pomija kilka plików i nie działa jak powinien.
Jakoś na podstawce i z dodatkiem, nie było takich problemów z AI. Komputer wtedy albo podchodził pod mury, albo uciekał z pola bitwy, poza mape. A jak ją opuścił, to wygrywałem.
Masz 3 opcje:
1. Powrót do Podstawki z dodatkiem.
2. Bitwy z automatu w oblężeniach.
3. Zaakaceptowanie stanu obecnego i ręczna instalacja Germanicusa bitewnego.
Jak napisałem ai żadne nie będzie jak człowiek. Germanicus 5.7 nie jest cudowny, ale najlepszy z dostępnych ai bitewnych wg mnie. Bitewny Germanicus jest niezły w polu, nieźle dowodzi posiłkami jako ai. Miałem wielokrotnie bitwy 4 moje armie na 3 lub 4 wrogie i się działo. Ai ładnie mnie wpierało. Ja dowodzę tylko 1 armią zwykle. Posiłkami dowodzi ai zwykle.
W oblężeniach ai jest słabsze. Ale oblężenia robię albo z automatu jak mam dużą przewagę, albo czekam aż sami wyjdą.
Jest jeszcze 4-ta opcja - ustawienie limitu czasowego na oblężenie. Czy ktoś z was korzysta z tego?
I na jakim stopniu trudności gracie na Broken Crescent?
Na kingdoms najwyższy stopnień trudności był dla mnie irytująco łatwy. Ale tutaj to jest hardcore.