Re: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?
http://www.telegraph.co.uk/news/ukne...-Crusades.html
Cytat:
A local council decided against flying the flag of St George after concerns were raised that it would offend the town’s 16 Muslim residents.
Może jeszcze niech przejdą na islam w imię politycznej poprawności. ;) Ach ta kochana lewica. :lol:
http://www.euroislam.pl/ - tu jest więcej takich kwiatków...
Cytat:
Wolnośc jednej osoby powinna kończyć się tak, gdzie zaczyna się wolność drugiej osoby. Jak ktoś przyjeżdża do obcego kraju to niech sobie żyje według własnych zasad i praw, ale tylko do tego stopnia, do którego nie zaczyna ograniczać zasad i praw innych.
Święta racja.
Cytat:
Państwo powinno robić obywatelom za rodzica i pomagać kiedy trzeba, ale tylko po to, żeby pomóc się usamodzielnić, a nie wychowywać przysłowiowych maminsynków, którzy liczą, że całe życie spędzą na garnuszku u swojego rodzica-państwa.
Tu się nie zgodzę z tym przykładem, bo ja nie uznaję państwa jako rodzica. Państwo to swego rodzaju stróż prawa, który dba o porządek. Natomiast rolę rodziców spełniają u mnie sami rodzice.
Ale lepiej nie wchodźmy w ten temat, bo jest nieodpowiedni tutaj.
Cytat:
Rządzy prześcigają się w tym kto jest bardziej liberalny i "wolny", a w praktyce robią coś dokładnie na opak.
Liberalny nie ma nic wspólnego z socjalem, ale lewica już dawno zeszmaciła to pojęcie.
Cytat:
Z jednej strony jest ona programowo świecka. Przy okazji tej "świeckości" dowala katolicyzmowi aż miło...-cóż taka jej "uroda"... Jak jednak wytłumaczyć lewackie przymilanie się do Islamu? Przecież ta cała lewicowa poprawność polityczna, to woda na młyn ekstremy islamskiej
Trudno stwierdzić. Być może niektórzy w swej nienawiści do chrześcijaństwa są tacy fanatyczni, że chcą go dobić jeszcze Islamem.
A być może są na tyle krótkowzroczni, że nie widzą skutków swego postępowania.
Teraz dochodzi do sytuacji, gdy oni najzwyczajniej się boją. W takiej Francji czy Niemczech wolą się przymilać, a nawet podwyższać im zasiłki... Bo po prostu się boją zamieszek, a muzułmanów już tam sporo jest.
Cytat:
Więc obecnie: islamiści są sojusznikiem, czy przeciwnikiem (jak katolicy) dla lewicy europejskiej?
Nie są przeciwnikami i to jest pewne, ale może się to szybko zmienić. Może celem jest wywołanie jakiś konfliktów etnicznych? Wiem, że to brzmi jak teoria spiskowa... Jednak ma to jakiś sens, bo takowe konflikty już wybuchają.
A być może chodzi o dokopanie Stanom, których Unia nienawidzi. Oni walczą z muzułmanami, a my ich sprowadzamy i miło traktujemy w odróżnieniu od was.
Ciężko stwierdzić, co jest prawdziwą przyczyną. Swoją drogą, jeśli to rzeczywiście kopanie leżącego Kościoła Katolickiego to musi być to dla nich zabawne. Wszakże, to Kościół kiedyś wypędził Islam z kontynentu i bił się z nimi podczas wypraw krzyżowych. A teraz to oni zalewają kontynent i są w takiej sytuacji, jak Kościół kiedyś. Historia zatacza koło...
Cytat:
Może jeszcze niech przejdą na islam w imię politycznej poprawności.
Swoją drogą dużo Europejczyków przechodzi też na islam.
lewica po prostu widzi w problemie islamskim problem wykluczenia ekonomicznego co moim zdaniem jest mylne. Rzeczywiście jest to pokolenie sfrustrowanych młodych ludzi, ale fascynacja islamem i zamiłowanie do przemocy, nienawiść wobec autorytetów, państwa, policji, porządku społecznego to nie jest wina ich bezrobocia, lecz nieróbstwa i rozpasania :P
My na szczęśćie dopiero wchodzimy w ten okres i śmieszą mnie przerażające wizje muzułmańskiej Polski, bo najbardziej się boją ci, którzy są za jak największym udziałem Kościoła w państwie i jednocześnie są za wolnością, ale tylko dla sobie podobnych.
btw nacjonaliści też uznają, że to wszystko wina kapitalizmu :D
http://www.nacjonalista.pl/2013/05/25/a ... pitalizmu/
a więc jakie rozwiązanie? państwo policyjne? zamknięte granice? przymus aby zatrudniać tylko Polaków w Polsce i tylko Szwedów w Szwecji? Bo multikulti to nie tylko Arabowie. A więc co? Segregacja wg religii i koloru skóry? Bo biali nie wywołują zamieszek..? Maczeta to obecnie popularna zabawka również na naszym podwórku i ciekawi mnie co by się działo u nas w podobnej sytuacji... :)
Cytat:
My na szczęśćie dopiero wchodzimy w ten okres i śmieszą mnie przerażające wizje muzułmańskiej Polski, bo najbardziej się boją ci, którzy są za jak największym udziałem Kościoła w państwie i jednocześnie są za wolnością, ale tylko dla sobie podobnych.
Aluzja do mnie? Jeśli tak to całkowicie błędna, aczkolwiek ekspansji się boję. Zwłaszcza, gdy pozostanie socjal.
Banda bezmózgich debili, których wzorcem jest Trzecia Rzesza. Dobrze, że są marginesem społecznym.
Cytat:
a więc jakie rozwiązanie? państwo policyjne? zamknięte granice? przymus aby zatrudniać tylko Polaków w Polsce i tylko Szwedów w Szwecji? Bo multikulti to nie tylko Arabowie. A więc co? Segregacja wg religii i koloru skóry? Bo biali nie wywołują zamieszek..? Maczeta to obecnie popularna zabawka również na naszym podwórku i ciekawi mnie co by się działo u nas w podobnej sytuacji...
Takie rozwiązanie popierali by wspomniani przez ciebie nacjonaliści. Państwo policyjne - nie, ale państwa prawa - tak. Zatrudniamy wszystkich... Żadnej segregacji, wolność wyznania.
Imigranci są korzystni dla państwa, jeżeli przyjeżdżają w celach zarobkowych. Postulaty o zamykaniu granic są debilne i działają na niekorzyść państwa.
Dobre :D
Cytat:
Zamieszczone przez SmykuPL
Banda bezmózgich debili, których wzorcem jest Trzecia Rzesza. Dobrze, że są marginesem społecznym.
O przepraszam, to polska młodzież patriotyczna ;)
EDIT
Cytat:
Imigranci są korzystni dla państwa, jeżeli przyjeżdżają w celach zarobkowych.
Swoją drogą oszołom z Londynu nie przyjechał do WB, on się tam urodził.
Cytat:
a więc jakie rozwiązanie? państwo policyjne? zamknięte granice? przymus aby zatrudniać tylko Polaków w Polsce i tylko Szwedów w Szwecji? Bo multikulti to nie tylko Arabowie. A więc co? Segregacja wg religii i koloru skóry?
Test BigMaca jak to gdzieś ktoś napisał :mrgreen:
Cytat:
Ja tam obawiam sie muzułmańskiej Europy, a jak sam wiesz daleko mi do KK, a już tym bardziej KK mieszającego się w sprawy państwa. Tylko prawda jest taka, że ja mogę być niechętny KK, ale nawet w takim katolickim kraju miałbym więcej wolności, mógłbym spokojnie żyć, pracować i nie musiałbym sie bać, że jak wyjde na ulice to ktoś mi utnie głowe w imię "wyższej ideii".
Islam jest zły, może nie każdy muzułmanin jest terrorystą ale wybacz Glaca, jeśli chce lub stosuje się w pełni do nauk Islamu to w moim odczuciu nie ma dla niego miejsca w społeczeństwie. Islam to więcej niż religia, to system polityczny - zbrodniczy i jego rozpowszechnianie powinno być karalne tak samo jak ma się to z nazizmem czy faszyzmem. No ale mamy dobę politycznej poprawności, oczywiście ataki w WB nie miały nić wspólnego z Islamem.
ale islam wyrasta z czego? Z chrześcijaństwa i judaizmu. Jest po prostu wymieszany z mentalnością plemienną Arabów. do tego dodać bałagan jaki się dzieje w regionach, które zamieszkują muzułmanie- podbijane i rządzone przez Amerykanów lub despotów gdzie nie ma mowy o demokracji i wolności.
fanatycy są wszędzie i jeśli już to obwiniajmy wszystkie religie, bo Islam ma taki sam ''pozytywny'' przekaz jak inne religie czy chore ideologie. Zakazywanie czegokolwiek to wkroczenie w prywatną sferę życia, w sumienie. W podziemiu Islam miałby się pewnie jeszcze lepiej.
poza tym po zabójstwie żołnierza w UK pięć tysięcy muzułmanów jakoś uczestniczyło w nabożeństwie ku jego pamięci. Naczelni przywódcy oczywiście to potępili. Czy cała społeczność ma cierpieć z powodu kilku debili? Nie podoba mi się po prostu odpowiedzialność zbiorowa.
kolejna rzecz- co z potomkami tych, którzy przyjechali uczciwie pracować i po zetknięciu ze ''zgniłą cywilizacją Zachodu'' zgłupieli? Są jak najbardziej obywatelami i mogą korzystać z socjalu jak każdy inny dorosły członek społeczeństwa. Tamte państwa wybrały taki model demokratycznie wskutek setek lat ewolucji i bogacenia się. Mają z tego zrezygnować i wywołać niezadowolenie społeczne u pozostałych obywateli? Deportować każdego kolorowego, który nie pracuje..?
i jeszcze obawiam się wzrostu popularności skrajnych ruchów, które np. tak jak we Szwecji będą wspierać policję w tępieniu zamieszek. Nacjonaliści to urodzeni konfidenci i z chęcią wykorzystają szansę na konfrontację siłową ze swoimi wrogami z poparciem państwa za plecami. Trzeba zachować zimną krew i nie szukać rozwiązania w przemocy.
Cytat:
ale islam wyrasta z czego? Z chrześcijaństwa i judaizmu.
Bzdura.
Cytat:
do tego dodać bałagan jaki się dzieje w regionach, które zamieszkują muzułmanie- podbijane i rządzone przez Amerykanów lub despotów gdzie nie ma mowy o demokracji i wolności.
Arabia Saudyjska też jest podbijana? Kraj najbardziej wpływający na kształt obecnego islamu i wywierający wpływ na jego ideologie?
Cytat:
fanatycy są wszędzie i jeśli już to obwiniajmy wszystkie religie, bo Islam ma taki sam ''pozytywny'' przekaz jak inne religie czy chore ideologie. Zakazywanie czegokolwiek to wkroczenie w prywatną sferę życia, w sumienie. W podziemiu Islam miałby się pewnie jeszcze lepiej.
Fanatyzm katolicki różni się w czasach obecnych od tego islamskiego. I to każdy, nawet najbardziej zagorzały ateista dostrzega.
Cytat:
poza tym po zabójstwie żołnierza w UK pięć tysięcy muzułmanów jakoś uczestniczyło w nabożeństwie ku jego pamięci. Naczelni przywódcy oczywiście to potępili. Czy cała społeczność ma cierpieć z powodu kilku debili? Nie podoba mi się po prostu odpowiedzialność zbiorowa.
Tu się zgadzam. Oni między innymi, dlatego w tym uczestniczyli.
Aby odciąć się od fanatycznych debili. Przynajmniej, mam taką szczerą nadzieję.