Zamieszczone przez
chochlik20
Nie wiem, gdzie widzisz niekonsekwencje skoro:
- Rosja zamknęła granicę - czyli nałożyła embargo na polskie mięso - i nie wpuszcza go w ogóle do swojego kraju
- Ukraina cofnęła embargo - czyli otworzyła granicę - żąda tylko badań laboratoryjnych co dla mnie jest uzasadnione przy 100% śmiertelności wirusa - odsyłam do tego co napisałem wcześniej.
Ukraina nie ma prawa chronić swoich obywateli przed śmiertelnym wirusem. ponieważ mają nam być wdzięczni. W Afryce w Gwinei, Sierra Leone i Liberii szaleje ebola i państwa sąsaidujące powinny w ramach sąsiedzkiej pomocy otworzyć granicę dla uchodźców, nie tworząc w ogóle obozów przejściowych, szpitali. Ale jak widzę niekonsekwencji Rosji nie dostrzegasz, bo ona jest bardzo konsekwentna i idzie dalej w zamykaniu granicy.
Cła:
Jak rozumiem Rosja w ogóle nie wprowadziła ceł lub są one bardzo niskie w porównaniu do ukraińskich. Cło ma za zadanie chronić rodzimą gospodarkę przed zalewem tańszego produktu z zagranicy. Chyba, że pójdziemy tropem pewnego polskiego polityka, który pragnąłby zniknięcia cła i stworzenia prawdziwie wolnego rynku. Zresztą idąc Twoim tropem myślenia Ukraina nie ma prawa, ba! nawet powinna w ramach wdzięczności otworzyć całkowicie granicę dla polskich towarów i znieść cła.
Zresztą jakbyś nie zauważył drogi kolego za każdym razem jak Rosji coś nie pasuje w polityce naszego kraju nagle znajdują powód by zamknąć granicę dla określonego towaru - a to przetwory mleczne, a to mięso a to warzywa i owoce. Aż dziw bierze, że nie zamknęli dla polskiej wódki.
Husarzu1994 - wiesz jaki jest problem z ironią? Bardzo trudno ją wychwycić w słowie pisanym, w mowie bardzo łatwo - intonacja głosu, gesty, mimika twarzy. Co Ty zaś napisałeś:
chochlik20
co do sankcji
" i tu cytat, którym się posłużyłeś"
ktoś bardzo dobrze to opisał
I gdzie tu mam według Ciebie znaleźć ironię? W 100% poparłeś to co było tam napisane, chociaż były to wierutne bzdury, a teraz ciągle próbujesz usprawiedliwić swoje zachowanie argumentują to, że była to ironia. Przemyśl to co piszesz, bo nie wystarczy X postów potem napisać, że była to ironia.