Widzew ma duży potencjał, sama para napastników o nim świadczy, ale coś jest na rzeczy z tym trenerem, Widzew powinien bić się na luzie o wyższe pozycje w tabeli. No cóż, może sytuacja się jeszcze ustabilizuje.
Wersja do druku
Widzew ma duży potencjał, sama para napastników o nim świadczy, ale coś jest na rzeczy z tym trenerem, Widzew powinien bić się na luzie o wyższe pozycje w tabeli. No cóż, może sytuacja się jeszcze ustabilizuje.
No nareszcie Lech wygrał pewnie 2:0 :P
Wielki Śląsk :shock: 3 zwycięstwa z rzędu. Lenczyk przejął klub w stanie rozpadu, z punktami na poziomie Cracovii, a tu proszę...
Ave Silesia!
No powiem ze ciekawa inicjatywa i tylko pogratulowac pomyslowosci;)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Również propsuje inicjatywę, Lechia w tym sezonie gra nieźle piłką, ale jeszcze muszą się trochę zgrać i nabrać doświadczenia, bo siadają psychicznie momentami. Na onecie na tv czytałem artykuł, który mnie rozśmieszył, było tam między innymi że 3 liga włoska jest lepsza od extraklasy, a do serie A kupują polskich obrońców, bo są lepsi niż reszta naszych piłkarzy :lol:
hehe Scyzory z Jagą remisują, już tylko czekałem kiedy wpadnie dla nich brama :D. Drag, nasza extraklasa nie jest zła, to poziom sędziowania jest poniżej krytyki, nawet żółtków sciagaja :shock: zenada z tymi 'sedziami'
a wczoraj ladny meczyk na Bułgarskiej, lechia do 25 minuta nawet ladnie grala, przyjemnie sie mecz ogladalo, gdyby zamiast super sznajpera ciabamby Rundevs miał tą piłe to by bylo 3-0 a tak ? chyba domysla sie co o nim myslimy...wracaj żoel do Areczki.
podczas meczu standardowa porcja napinki ze strony zielonych.
teraz piąc sie w gore tabeli i w zime wzmocnienia.
Sędziowanie jest fatalne, dzisiaj Frankowski idzie i wyprzedza Andradine, ten go łapie i wywraca, a sędzia nic :roll: i dziesiątki innych błędów. A sam mecz dobry, szybkie tempo, dużo fajnych akcji, Jaga i Korona po kilku średnio udanych spotkaniach trochę się przebudziły i grają na swoim poziomie. Tylko mają problemy z wykończeniem akcji, sytuacji dziesiątki, a w całym meczu tylko 2 bramki. Eh, ten strzał Grosika po doskonałym podaniu :roll:
Tych sędziów to do okręgówki, jak mamy ligę gdzie zawodnikom i trenerom płaci się tak grube pieniądze, równie dobrze można wyłożyć trochę grosza na profesjonalnych arbitrów...
Korona vs Jagiellonia daly dobry mecz wart obejrzenia szkoda tylko ze spie...y przez sedziowanie :? No coz lepsze 2pkt przewagi anizeli nic ;) ...oj Grosik,Grosik tak wyje...c pilke i tyle akcji zje...c :shock: ;) Obys na craxe celownik mial lepiej ustawiony :!:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html
http://www.90minut.pl/news/140/news1403 ... ikosu.html O_O mi się chyba wzrok zje***
http://userserve-ak.last.fm/serve/252/56004.jpg
Haha będę się śmiał jak pogardzany i wyśmiewany w Polsce trener po powrocie do zawodu w Grecji będzie sobie świetnie radził i dobrze poprowadzi zespół :lol: . Swoją drogą to ciekawe, że w Grecji jest legendą i cieszy się powszechnym szacunkiem, a tutaj znamy go głównie ze śmiesznego sposobu mówienia.
Do tego ja pochwalam wybór trenera - trener wybierany na tak krótko i tak nic w drużynie nie zdąży zmienić, potrzebny jest po prostu ktoś, kogo piłkarze będą darzyć autorytetem i szacunkiem, żeby dobrze ich zmotywował - a to Gmoch ma, jakkolwiek nietypowo to może brzmieć :D.
Współczuję piłkarzom z Aten analiz taktycznych na tablicy :D
"Wirtualne pilkarzyki" i te Jacka kreski,kreseczki,proste,krzywe i wszelkiego rodzaju strzalki...alez mi tego brakuje na Sky ;) :lol:
Szczerze to jeden(moze jedyny) z najlepszych polskich taktykow.To dzieki Gmocha "bazgrolom" Orly Gorskiego osiagnely to co osiagnely ;)
W Polsce niedoceniany zas w Grecji razem z Warzycha "Guciem" darzony ogromnym szacunkiem ;)
Wg artykułu, został wybrany do top 5 najlepszych trenerów w historii greckiej ligi, i najlepszym ich trenerem lat 80 ;)
Kilka przykladow slynnych gier jezykowych "Szczeki":
Tako rzecze Jacek Gmoch:
dwie drużyny z północy Europy - Szwecja i Czechy.
mają bessę, tzn. hossę, tzn. bessę, tzn. źle im idzie.
trener w takiej sytuacji musi dać krok do tyłu i musi, jak to się mówi w naszym zawodzie, trawić żelazne łyżki w żołądku.
bramkarz jak wyjdzie z bramki skraca kąt i bramka jest wtedy malutka
Anglicy mogli wąchać jego pot, jak to się między nami mówi. Bo biegli za jego plecami.
Aż mózg staje
To jest taki piłkarz - jak mu wyjdzie to mu wyjdzie, a jak nie to nie.
Kuyt jest wytrzymały i szybki, to znaczy, że ma dobrą wytrzymałość szybkościową i jest szybki i wytrzymały.
Bramkarz, nie wiem, muchy chyba łapie.
tako rzecze Jacek Gmoch
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Cytaty:Jacek_Gmoch
EDIT:
Czesław Michniewicz został nowy trenerem Widzewa!
Michniewicz, byle by nie było jak z Zagłębiem Lubin jak prowadził pod koniec, może się nauczył że medialność nie najważniejsza. Zresztą ostatni wynik Widzewa mnie wnerwił, a sytuacja w tabeli jest nieciekawa, skład na pewno nie jest na tak niskie miejsce w tabeli. :oops:
Warzycha jakby tak grał dla Polskiej Reprezentacji jak grał dla Grecji w klubie to też byłby przez polaków darzony ogromnym szacunkiem.Cytat:
razem z Warzycha "Guciem" darzony ogromnym szacunkiem ;)
Ale jakoś nigdy nie błyszczał w kadrze taka jest smutna prawda.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2 ... omosc.html
Moim zdaniem porażka ;/
Szkoda że nie Żwirek i Muchomorek 8-)Cytat:
kibice będą mogli wybrać spośród trzech par imion: Slavek i Slavko, Siemko i Strimko, Klemek i Ladko.
No ja cie Pier... co to jest . A może Gucio i Majko no ludzie to dopiero jest żenada. :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Maharbal
I tak te maskotki zawsze są pedalskie i nikt się nimi nie przejmuje :P.
W Szwajcarii były już ch*jowe, a te to dopiero padaka. :lol: Imiona też polskie bardzo, mam w klasie samych Slavków.
Normalne, czego się spodziewaliście?
Ze zmiany trenera się cieszę, bo Kretek wyraźnie nie dawał rady.
Powinni zrobić te maskotki realistyczne, zamiast piłek - flaszki.
To już kwiatki w formie maskotki byłyby ładniejsze.
Poza tym mógłby być Reksio, a dla Ukrainy coś od nich, czy wszystko musi być identyczne tylko ze zmiennymi barwami?
Dla nas mogli zrobić flaszeczke, a dla Ukrainy jakąs kobite co to stoja u nas. Flaszeczka i dzieweczka, to bylby hit. :mrgreen:
Chodząca po boisku Gorzka - coś pięknego. :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
W koncu! Po wielu dobrych meczach w koncu udalo sie wygrac, do tego z bardzo dobrym przeciwnikiem. Bramka Obraniaka to mistrzostwo
Obraniak zabił tą bramką. Lewy poćwiczył wreszcie akcje sam na sam, 2 stówki i 2 bramki. I Matuszczyk, 2 świetne asysty. Na razie nie mam czasu się więcej rozpisywać ;)
I przyjedzie taki Francuz czy Hiszpan i będzie myślał że POLAK UKRAINIEC DWA BRATANKI większej żenady dawno nie widziałem.Cytat:
Zamieszczone przez Adamsky
A co do meczu
Jakbym oglądał dwie drużyny które zamieniły się miejscami to my graliśmy jak Wybrzeże Kości Słoniowej a oni jak Polska.
Lewy wreszcie pokazał że potrafi strzelać gole. Oby się wreszcie odblokował także na innych stadionach bo że potrafi strzelać na Lechu to wszyscy wiemy.
Obraniak strzelił gola sezonu. W ogóle było pinknie. :D
Czas ostudzić ten hurraoptymizm :)
Wygraliśmy 3:1 z Wybrzeżem, to prawda. Niektóre akcje były szybkie, całkiem nieźle rozegrane, i co najważniejsze, przyniosły bramki. Lewandowski wykorzystał dwie sytuacje, które wykorzystać powinien, Obraniak zaskoczył. Dobry mecz zagrał Fabiański, przy bramce nie miał niemal żadnych szans obronić takiego strzału. Nieźle szarpał Błaszczykowski.
I w zasadzie główne dobre strony naszego występu tutaj się kończą. Wybrzeże w polu grało lepiej od naszych, i to widać było zarówno w pierwszej jak i w drugiej połowie(choć w tej drugiej już mniej). Zawodnicy tego kraju spokojnie konstruowali kolejne akcje ofensywne, według pewnych wyćwiczonych schematów, podczas gdy nasi kopacze grali bardziej spontanicznie, i niestety, ale w wielu sytuacjach-nerwowo. Mieliśmy wiele strat, mnożyły się niedokładne podania. Najgorzej(jak ostatnio standardowo)-środek obrony. Z całym szacunkiem do Wojtkowiaka(który reprezentuje barwy mojego ulubionego klubu), ale moim zdaniem nie gra na tyle dobrze, aby wskoczyć do podstawowej jedenastki naszej repry. Jodłowiec zagrał jeszcze gorzej. Bramka dla Wybrzeża była tylko i wyłącznie winą ich dwóch; zachowali się skrajnie po amatorsku.
Wreszcie, było widać wysokie umiejętności indywidualne niektórych graczy z Afryki. Taki Keita kilkakrotnie minął paru naszych zawodników, i jeszcze podawał do kolegów.
Nie należy też zapominać, jak duży wpływ na ekipę ,,Słoni" miał brak Drogby, Kalou, Kolo Toure czy Bouboukara Barry'ego(bramkarza, który bronił na ostatnich MŚ).
Reasumując, cieszy wynik, ale gra nie do końca.
No ale w poprzednich meczach było odwrotnie, gra > wynik, więc tak chyba lepiej? Wojtkowiak przede wszystkim dopiero co wrócił po kontuzji, nie jest jeszcze w formie. Boenisch jak się wykuruje będzie solidnym wzmocnieniem, Piszczek będzie szarpał po 1 stronie, po drugiej on, a dzisiaj Sadlok to chyba tylko 1 raz poszedł do przodu i to schematycznie. I ten dobry obrońca z Francji albo Arboleda, skłaniałbym się ku 1 (polskie korzenie), myślę że to + więcej gier jedną formacją obronną zaprocentuje. W końcu dopiero połowa czasu, czy nawet nie, do Euro.
Ciekawe, czy podskoczymy w rankingu za wygraną 3:1 z 19 drużyną.
Znając te rankingi to jeszcze spadniemy. :lol: :lol:
MEGA PUDŁO :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=fyNdt9yV ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?annotation ... feature=iv ahahah chyba bym naniego zabił
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html nasz mentor znowu dał genialną wypowiedź :lol: Ten fragment
Zjada wszystko. Istny geniusz. Dobrze, że Smuda olewa go na razie ciepłym moczem, może w końcu się dowie, że cała Polska śmieje się z biednego byłego bramkarzyny, co się poczuł.Cytat:
Były bramkarz kadry zwrócił także uwagę na radość Smudy po strzelonych golach. - A przecież mecze towarzyskie miały nie być ważne, podobnie jak zwycięstwa w nich? Ale Smuda taki jest: na śniadanie ma inną koncepcję niż na obiad, a jeszcze inną na kolację.
A ta sytuacja w Azji ... miazga, widziałem to wczoraj czy przed wczoraj, obrońca żałośnie, bramkarz żałośnie, napastnik żałośnie :lol: i temu drugiemu z przeciwnej drużyny wiele nie zabrakło, by dobić, ale pewnie myślał, że gol już pewny.
Boruc poczuł się gwiazdą którą nigdy nie był co on osiągnął? Nawet Dudek który nic nie gra teraz ma większe osiągnięcia kariery niż Boruc.
A Fabiański będzie dobrym bramkarzem tylko Smuda musi wreszcie zacząć coś budować bo jak tak dalej pójdzie to zabraknie mu czasu na zrobienie zespołu. A to tylko 1.5 roku zostało.
Wyniki reprezentacji mimo że ostatnia wygrana cieszy wcale nie są dobre. I trzeba wreszcie zacząć coś budować a nie ciągle szukać bo czasu nie przybywa tylko ubywa.
Niech znajdzie najlepszy możliwy skład, a dopiero potem go obuduje.
Oby mu tylko czasu starczyło bo gotowy skład też potrzebuje ogrania a nie 2 czy 3 meczy przed Euro bo to będzie zdecydowanie za mało.