Cytat:
O ile popełniono przestępstwo to prokuratura powinna złożyć wniosek do sądu. Złożyła? Jakieś efekty? Bo jeżeli tych efektów nie ma, to wybacz, ale takie gadanie jest bez sensu. Gdyż żadnego przestępstwa NIE BYŁO. Chyba, że coś pominąłem?
Pominąłeś. Sens pytania.
Cytat:
Pisząc tak najwidoczniej nie rozumiesz co to jest demokracja. Bo gdyby zapytać ludzi czy np. pedofili należy publicznie ćwiartować żywcem, to zapewne znaczna część odpowiedziałby, że tak. Co jednak nie znaczy, że wprowadzenie takiego postanowienia w życie będzie wyrazem demokracji - gdyż demokracja zakłada dbałość o prawa jednostki. Także wówczas, gdy ta jednostka prawo naruszyła. Kłóci się to z naszą atawistyczną żądzą odwetu, ale sprawia, że górę bierze cywilizacja. Gdyż w demokracji KAŻDY ma swoje prawa - także przestępca (i imigrant). Tak to działa. Bez tego zaś demokracji po prostu nie będzie. Sprowadzanie demokracji do tego co chce większość w sensie dosłownym jest nieporozumieniem.
Rozumiem, że te wnioski referendalne rząd odrzucił bo naruszały podstawowe prawa jednostki, tak?
Cytat:
Bzdura. Po prostu ludzie nie chcieli rezygnować z darmowego ściągania wielu plików. I nie dorabiajmy do tego wielkiej filozofii. Gdybyś tak jak ja, znajdował swoje książki na chomiku za 2 PLN za SMS, to spojrzałbyś na tą sprawę w inny sposób. Rzecz w tym, że twórców jest mało a konsumentów ich twórczości dużo.
To dlaczego jeszcze istnieją książki papierowe? Przecież wszyscy teraz kradną z internetów.
Cytat:
Dlatego, że bierzemy pieniądze z UE i uznaliśmy zasadę solidarności państw do UE należących. Tej solidarności zresztą domagając się w stosunku do nas. Jeżeli tego nie rozumiesz, to ja ci tu tego nie wytłumaczę. Bo musiałbym Ci tłumaczyć co jest przyzwoite a co nie.
Pieniądze do UE też wpłacamy. Wprowadzamy też prawa unijne co jest kosztowne - zarówno samo wprowadzenie jak i czasami są one dla nas niekorzystne. Z wolnego rynku też korzystają wszystkie kraje unijne.
Solidarność? Taką samą jaką Niemcy pokazują w interesach z Rosją?
Cytat:
Gdzie w moich wypowiedziach widzisz "poprawność polityczną"? Czy wtedy gdy mówię, że odmienność kulturowa uchodźców to problem? Lub wtedy gdy twierdzę, że tylko wspólna polityka państw UE może zahamować napływ imigrantów, który zahamować trzeba? Wybacz, ale "poprawnością polityczną" obecnie jest głoszenie haseł typu "precz z imigrantami" lub utożsamianie ich z terrorystami, gwałcicielami czy cwaniakami chcącymi wyłudzić socjal. I taką "poprawność" prezentujesz akurat Ty.
Ale jak na razie to ponad 90% z nich wyłudza socjał
Cytat:
Z tymi marszami to tak jak z "S". Gdy rząd był nie ten co trzeba, to robiło się rozróby. Gdy jest taki, który można uznać za "nasz" to trzeba zadbać by rozrób nie było. Tak samo jest teraz z kopalniami - gdyby poprzedni rząd robił to co obecny, protesty "S" byłyby takie, że hej. A co się dzieje obecnie?
Ja tam chodzę na MN. Rządu też nie uważam za mój. Mam robić rozróby? Mam wyrywać kostkę brukową z chodnika?