Za Komorowskiego wygrywaliśmy z Niemcami...
Wersja do druku
Za Komorowskiego wygrywaliśmy z Niemcami...
Paradoks, zagrali lepiej niż w pierwszym meczu, tym razem przegrali.
I tak jestem zadowolony z postawy reprezentacji, w obronie momentami objeżdżani jak amatorzy, ale z przodu całkiem fajnie. Więcej szczęścia i Niemcy mogli dostać do szatni drugą bramkę. Co prawda przy pechu Germanie mogli powieźć ich spokojnie piątką, bo sytuacje mieli ( słupek Goetze ), więc nie ma co żałować. Szkocja wtopa z Gruzją, więc chyba tylko Irlandia pozostaje w grze o awans.
https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net...1f&oe=5668273F
W meczu z Niemcami nasza obrona praktycznie nie istniała.Przeciwnik właził w nią niczym w masło przy okazji wkręcając biało/czerwonych w murawę.Kiedy wreszcie polski zawodnik załapie że do rywala z piłką się biegnie a nie stoi czekając aż ów odda strzał?Co z tego że czasem aż trzech orłów pędziło zabrać futbolówkę skoro w innym sektorze boiska czekało na podanie 2-3 Niemców przeciwko jednemu naszemu?Dobra przyznaję że serce do walki nareszcie mają chłopaki ale to dzięki niemu strzeliliśmy tego jednego gola a oni trzy...
Zaś druga linia strasznie giętka i daleko zarówno od linii obrony oraz samych napastników z których Grosik poczynił ogromne postępy.Podsumowywując jest drużyna i jedyne czego potrzebuje to więcej pracy żeby się zgrać bo chęć do walki jest a to spory zadatek.Szkoda że wczorajsze wyniki z końca pierwszych połówek uległy zmianom gdyż wówczas już byśmy byli na Euro 2016.Wszystko czego potrzebujemy to trzy pkt. na Szkotach bo zwyczajnie nie wierzę nawet w remis Irlandii przeciwko Niemcom którzy będą chcieli awansować z pole position naszej grupy.
Ale że Holendrzy tak dali ciała...:hmm:.
9 minut=5 bramek.Oby zaprezentował identyczną formę i skuteczność w starciu ze Szkotami.Ostatni gol palce lizać :clap:
Mi sie trójeczka podobała (ten ze słupkiem) i klatka po klatce analizowałem jak on to zrobił :P No i Lewy strzelił 5 goli w 9 minut, to więcej niż Lech w 9 spotkaniach :v
Aaaaaale urwał!
Szczęście naszych że mamy Lewego a dla Szkotów bezsprzecznie należy się szacunek za wolę i serce do walki.W drugiej połowie byliśmy dla nich tłem i te zmiany Nawałki dla mnie są wciąż niepojętne.Zdjąć dwóch ofensywnych za dwóch defensywnych graczy zwłaszcza kiedy się przegrywa :rolleyes:?Zapowiada się gorący niedzielny wieczór zwłaszcza że Niemcy też są pod ścianą chociaż im przeciwko Gruzji będzie zdecydowanie łatwiej aniżeli nam z Irishami.
Mamy team ale niech im ktoś wreszcie powie że należy strzelać nie tylko jednego gola ale tyle ile się da a wówczas nie trzeba się oglądać na rezultaty przeciwników.
P.S.Obydwie bramki Szkotów przecudnej urody :clap:
Dziwnie Niemcy grają w tych eleminacjach. - https://www.youtube.com/watch?v=PIEf82gVKqk
Co tutaj dziwnego?Trzech graczy pędzących za napastnikiem z piłką może tylko za nim biec lub ewentualnie sfaulować a wówczas "czerwo" bardziej aniżeli pewne.Strzał z takiej odległości,zwłaszcza z bramkarzem pomiędzy słupkami,to formalność.