Cytat:
Bodajże tylko jedno okazało się nieprawdą(kiedy ktoś ich wkręcił i napisał gdzieś, że był świadkiem takiego zdarzenia po czym przyznał, że wszystko zmyślił, żeby wkręcić GW i się mu udało, bo GW bezmyślnie to powieliła, no i było wielkie hurr durr na prawicy)reszta już nie, zresztą nawet ostatnio RPO mówił, że w 2016r porównaniu z 2015r takich napaści było 3x więcej, a od tragedii w Ełku w całej Polsce zdemolowano już kilka barów z kebabem(w tym jeden prowadzony przez hindusów) a jednym Pakistańczykowi powybijano zęby.
To, że ktoś ich wkręcił to też. Sami też chyba raz wysmarowali podobne kłamstwo.
Cytat:
I uważasz, że Tusk ma możliwość zablokowania czegokolwiek? Powie veto i już? Boże zmiłuj się!!! Tusk jest kimś w rodzaju koordynatora czy negocjatora mającego pomagać w rozwiązywaniu takich czy innych problemów/spraw. Organizować i koordynowac działania, ewentualnie sugerować rozwiązania które państwa UE byłyby w stanie przyjąc (na podstawie prowadzonych rozmów itd.). Ale to nie jest władca absolutny!!!
Ty odleciałeś totalnie? W ogóle czaisz o czym ja mówię? O możliwościach Tuska mówiłem w tonie kpiarskim - bo ani on nic nie mógł, ani rząd PO bo mieli zerowy wpływ. Zresztą i tak w większości robili to co kazała Merkel. Ale wracając do mojego domniemanego kłamstwa. W Twoim zdaniu, które przytoczyłem było, że Tusk nic nie zrobił w sprawie Nord Stream nie dlatego, że nie mógł tylko dlatego, że blokowanie byłoby tylko w interesie naszym.