Cytat:
Tu chodziło nie tylko o prowadzenie strony. Co nie zmienia faktu, że z powodów o których wspomniałem, firma Kijowskiego powinna się trzymać z daleka od świadczenia usług na rzecz KOD. Jakichkolwiek.
Hosting strony, pozycjonowanie, stworzenie. Może nie jestem ekspertem, ale za takie coś to nikt Ci nie zapłaci takiej kasy. Nikt. Wystarczy sprawdzić w internecie.
Cytat:
Ależ on jest. Choć obecnie modyfikowany (w zasadzie to już chyba te modyfikacje zakończono), choćby dlatego, że trzeba będzie jakoś uwzględnić to nieszczęsne 500+ i parę innych rzeczy. Ale to wszystko jest. A jeżeli chodzi o "straszenie PiS-em" to w tym co piszesz jest klasyczne nieporozumienie. Nikt PiS-em nie straszy - PiS straszy sam. Opozycja co najwyżej do tego się odnosi - bo niby jak by się miała nie odnieść? Uwagi o niszczeniu demokracji i wprowadzeniu autorytaryzmu, tudzież o zadziwiającemu podobieństwu państwa PiS z państwem faszystowskim, to nie "straszenie" tylko stwierdzenie faktu. Czy opozycja ma udawać, że problemu nie ma? Skoro wszyscy dookoła go widzą?
Cytat:
Niezupełnie. Musi płacić ludziom i prowadzić kłamliwą propagandę podtrzymującą "wiarę" swych "wyznawców". To wystarczy jak ma się ponad 50 % mandatów w sejmie i senacie oraz dyspozycyjnego w dzień i w nocy prezydenta. Nie uważasz? No, oczywiście trzeba jeszcze obsadzić parę stanowisk i rozwalić kolejne elementy/instytucje państwa prawa. Ale to się robi. Jak się chce zachować jakieś pozory (w końcu jednak jesteśmy póki co w UE) to trzeba się momentami hamować. Co jednak niczego nie zmienia. Zgadzasz się?
PiS rozwalił instytucje państwa prawa? Znowu mam przytaczać przykłady jak SN wydawał wyroki niezgodnie z literą prawa tylko zgodnie z interesem korporacji? I jeszcze to piękne uzasadnienie orzeczenia, które można streścić tak, że działaliśmy zgodnie z duchem prawa komuchów, którzy nawet nacjonalizować nie potrafili. Albo TK jak za niezgodne z konstytucją uznawał wyrażenie: osobowe źródło informacji. Z kolei jak PO inwigilowało, jak to mówisz, "pokornych" dziennikarzy to wporzo.
Cytat:
Z tym, że trudno tu powiedzieć, czy Kukiz jest opozycją. Bo rzeczywiście, jako opozycja jest kiepski. Ale ja bym go w tym charakterze nie traktował. Kukiz jest raczej "przystawką" PiS, którą ten może manipulować (gdyby PiS nie miał większości idę o zakład, że ich koalicjantem byłby Kukiz - nierealne?). PiS ma większość, więc póki co z usług kukizowców za bardzo korzystać nie musi. Ale gdyby musiał, to kukizowcy stanęliby za PiS - wiele by nie trzeba było za to "zapłacić". Kukizowi jest nieprównanie bliżej do PiS niż do PO czy N, o PSL nie wspomnę.
A gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Kukiz'15 miał jakieś pomysły w sprawie rozwiązania sporu wokół TK. Tylko PSL się do tego dołączył. Ostatnio nawet słyszałem w TV jak członek PSL mówił, że Kaczyński jako lider PiS stanął z nimi do rozmów. Zaraz potem się wypowiedział członek PO mówiący, że PiS w ogóle nie chce rozmawiać z opozycją.
Cytat:
Dwie kadencje to PiS będzie rządził jeżeli mu się pieniądze przed wyborami nie skończą. No i jeżeli, gdyby się skończyły, uzna przegrane wybory (bo może nie uznać - kto im zabroni?). Co do tego zaś kto najbardziej szkodzi RP to aby to określić należy w pierwszej kolejności ustalić pewne pryncypia którymi w ocenie będziemy się kierować. Jak wspomniałem, ja za najważniejsze uważam stosunek do demokracji i rządów prawa. Stąd taka moja ocena. Jeżeli ktoś uważa, że rządy autorytarne mogą Polsce wyjść na zdrowie, to oczywiście może sądzić inaczej. Tylko nazwijmy to po imieniu.
No ja na razie to protesty w sprawie fałszowanych wyborów to były za PO. I to nie PiS je wtedy rozpoczął.
Cytat:
No właśnie - z kukizowcami. W zasadzie, gdyby okazało się, że kukizowcy są PiS na coś naprawdę potrzebni, to pewno Kukiz zostałby sam (albo też dałby się kupić lub okpić). Bo kukizowców pozyskać można bez większego trudu. Jakieś pryncypia wyznają tam być może narodowcy, z tym że im do PiS akurat jest dość blisko (co najwyżej problem może być z tym, że w wielu kwestiach są jeszcze bardziej radykalni). Reszta to, jak powiedziałem, "bagno". A "bagno" urobić sobie można bardzo łatwo.
Bardzo łatwo tą PO i Nowoczesną urobić. Wystarczy jakiś temacik zastępczy rzucić.
Cytat:
Chętnie usłyszałbym coś bardziej konkretnego o "przekrętach" PO niż informację że takowe gdzieś rzekomo były. Oskarżyć o nadużycia jest łatwo, udowodnić trudniej. A w cywilizowanym kraju zarzuty należy udowodnić. Chyba, że zaczynamy stosować nowe zasady według PiS?
Więc prosiłbym uzasadnić to co napisałeś. Bo inaczej jest to kłamstwo. A kłamstwa zamieszane na tym portalu należałoby chyba skarżyć do administracji?
Przyznawanie premii samemu sobie? Spoko. Przyznawanie nagród za źle wykonaną robotę? Spoko. Bodajże najdroższy gaz w Europie wytargowany w świetnej umowie (za umorzenie długów Gazpromu:lol2:)? Spoko. Fotel po 10 tysięcy? Spoko. I tak można dużo, dużo wypisywać.
Zaskarż do administracji. Masz tyle dróg poinformowania. Pokaż im dowody naszych "kłamstw". Tylko nie zapomnij przeprosić potem. Bo przecież oskarżać to łatwo.
Regulamin forum znasz tak samo jak konstytucję. W regulaminie przynajmniej jest napisane, że moderator ma dowolność w interpretacji. W konstytucji tego nie napisali no i problem. Co inny prezes to do innego się przyczepia.