Dzięki za odpowiedź :)
Korzystam z przypisów dolnych.
Nie da się tego znacznika przesunąć?Cytat:
Zamieszczone przez pretorian
Wersja do druku
Dzięki za odpowiedź :)
Korzystam z przypisów dolnych.
Nie da się tego znacznika przesunąć?Cytat:
Zamieszczone przez pretorian
Niestety nie, bo odnosi się on do konkretnego stwierdzenia lub faktu, prawda? Wtedy byś musiała całe zdanie przesunąć. A tak na marginesie to jak duży masz ten przypis, że on Ci się nie mieści? ;) Pokombinuj z wielkością czcionki przypisu lub wyedytuj tak tekst by tekst, gdzie widnieje znacznik znalazł się na kolejnej stronie. Wtedy będziesz miała dużo miejsca na przypisy.Cytat:
Nie da się tego znacznika przesunąć?
Ewentualnie, jeśli to nie jest jakaś tajemnica, to mogłabyś mi przesłać na maila ten dokument, a ja bym spojrzał co da się zrobić 8-)
Zmiana wielkości czcionki odpada, gdyż musiałabym zmieniać przypisy w całej pracy, a to już zmniejsza objętość ;)
Przesuwanie przypisu na następną stronę też się nie uda, bo tam też już są inne przypisy... Ogólnie całość zajmuje mi około 16 linijek.
Tak czy inaczej wcisnęłam wczoraj ten problem pomocnikowi promotora, który powiedział, że to za mnie zrobi :)
Dziękuję Ci za pomoc :*
No i dobrze zrobiłaś :) w końcu od czego są pomocnicy :P
Jak coś to polecam się na przyszłość :lol:
Przymierzam się do kupna dysku zewnętrznego.
Co możecie mi polecić do 200zł?
Po odpaleniu kompa po jakimś czasie jest niebieski ekran i reset. Niedawno instalowalem windowsa, mam Kasperskiego więc żadnych wirusów. Jestem pewien na 100% ,że to coś wewnątrz kompa. Procesor? Może trzeba odkurzyć wiatraczek
Polecam sprawdzić zasilacz ;)Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Mnie to bardziej wygląda na dysk. Zasilacz po prostu wyłączałby ci kompa - spadek napięcia, brak mocy -> komp gaśnie.Cytat:
Po odpaleniu kompa po jakimś czasie jest niebieski ekran i reset. Niedawno instalowalem windowsa, mam Kasperskiego więc żadnych wirusów. Jestem pewien na 100% ,że to coś wewnątrz kompa. Procesor? Może trzeba odkurzyć wiatraczek
Jeżeli natomiast wszystko ci się włącza, a potem wywala bluescreena i resetuje, to zakładając że masz zdrowy system i brak wirusów, wina powinna leżeć w dysku twardym.
Zakładam, że nie podkręcałeś procka z poziomu biosu? Jeśli tak to może ustawiłeś złe wartości. Jeśli nie to raczej to co napisał Witia, chociaż to też wydaje mi się podejrzane, gdyż jak mi systemowy padł to żadnych niebieskich nie miałem tylko była informacja by załadować dysk systemowy i tyle...
Może pamięci trzasły :?
Zamierzam zakupić nowy komputer specjalnie pod Wiedźmina II ale z założenia ma on oczywiście służyć mi sprawnie przez kilka kolejnych lat (więc super nowy komputer po wstępnych testach który może w każdej chwili wybuchnąć odpada :lol: ). Ile kosztowałby taki sprzęt żeby Wiesiek działa na ultra detalach? Załóżmy że mam nieograniczone środki ale równocześnie chce kupić jak najtaniej (żeby ktoś mi nie wyskoczył z 50tysiącami ;) ).