I mogła by to być bardzo ciekawa nacja. Wprowadzająca mechanikę najemników. Z miast byłyby tylko milicje, a tak to limitowani najemnicy.
Wersja do druku
I mogła by to być bardzo ciekawa nacja. Wprowadzająca mechanikę najemników. Z miast byłyby tylko milicje, a tak to limitowani najemnicy.
W ostatniej aktualizacji dali dla imperium bursztynowego czarodzieja. Walczyłem tym bohaterem na multi i jak narazie jest to chyba najsilniejszy czarodziej w grze. Ma świetny czar przywołania manticory, pozostałej zaklęcia również wydają się być bardzo silne. Do tego dochodzi jego wierzchowiec, który również robi świetne wrażenie, tylko jego cenna zakupu na multi jest prawie taką samą jak Karla Franza ( możliwe, że jest nawet droższy, dokładnie teraz nie pamiętam). Myślę, że będę brał go prawie do każdej bitwy.
Nowy odcinek bloga od CA poświęcony językowi Zwierzoludzi: http://wiki.totalwar.com/w/Total_War..._Beast_Toungue
Jaki jest warunek, żeby otrzymać nowego lorda chaosu? Tego przeciw, któremu gra się w głównej kampanii, coś ala ptak. Musze kupić dlc zwierzo ludzi by otrzymać tego LL?
Mi zaraz po uruchomieniu spatchowanej gry odblokował się Sarthorael za zwycięstwo w kampanii sprzed miesiąca.
Wystarczy wygrać główną kampanię - obojętnie jaką nacją. Można nim grać tylko w bitwach.
Musi być kampania single, czy multi też może być?
Mi zaliczyło za singla. Wątpię by zaliczyło za multi, bo żeby wygrać singla, to i tak trzeba tego "ptasiora" pokonać.
Ciekawe co teraz i kiedy- DLC, bo FLC będzie miało małą zawartość?
Myślałem, że "ptasior" występuje tylko podczas kampanii chaosu. Narazie chaosem mam około 260 ture, imperium na wykończeniu, tylko krasnoludy pozostały by do wyeliminowania. Chaosem strasznie powoli kampania idzie, armia zostanie uszkodzona i muszę stać 2-4 tury, w przypadku zniszczenia armii muszę ją ponownie mozolnie odbudowywać, żeby mieć jednostki, które będą miały szanse z armiami przeciwnika. Kampanie zaczynałem grać każdą nacją, ale zawsze jakieś problemy stawały na drodze by ją zakończyć.