Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Gdyby ktoś nie wiedział: za darmową rejestrację na "War room", który znajduje się na stronie totalwar.com otrzymacie kod na darmową jednostkę dla Brytyjczyków - 10th Hussars. Najciekawsze jest to, że mogą strzelać "z konia"(jak Konni Szaserzy), mają zasięg 125 i dobre statystyki walki wręcz(atak 10, obrona 8, morale 8), ale kiepski czas przeładowania i kosztują 860.
Witam, czy Napoleon jest lepszą gra od Empire ?? a jesli tak ( bądż nie) to dlaczego ?
Z jednej strony tak - jest bardziej rozbudowany, ma więcej opcji w dyplomacji, realniej rozwiązane uzupełnienia oraz rekrutację generałów, możliwość różnych opcji zachowań przy zdobyciu stolicy prowincji, kampanie multi, etc. Co ważniejsze jest lepiej zoptymizowany (na moim gracie chodzi mi płynniej niż ETW).
Z drugiej strony też ma jednak wady - o wiele mniejsza ilość grywalnych frakcji w trybie dla jednego gracza. Do tego ograniczenie do jednego kontynentu i krótsze kampanie. Ponadto mimo kupienia wszelkich DLC pozbawiony jest 4 jednostek z pre-order'ów.
Uważam jednak że obydwie gry są warte by się z nimi zapoznać i wyrobić sobie własne zdanie.
No a co do długości gry to ta główna kampania europejska w Napoleonie ile ma tur ?? bo w Empire to chyło chyba 200 ?!
W kampanii Koalicji 192 :shock: Czyli faktycznie tylko 8 tur mniej, nie wiem czemu miałem wrażenie że jest większa różnica. Podejrzewam że w ostatniej francuskiej jest tak samo - nie wiem, Francją tkwię jeszcze w kampanii egipskiej.
Edit:
Czy ktoś wie może jak zmieniać wiarę w NTW? W odróżnieniu od ETW nie ma tam przecież kapłanów...
Ciężka sprawa jest z tą wiarą jeśli chcesz ją zmienić w kilka lat. NTW dotyczy krótkiego wycinka czasu i pomyśl przez ile w Polsce przyjmował by się islam?
Asuryan, nie trzeba przechodzić wszystkich kampanii po kolei, wystarczy je tylko zacząć, wyjść i można grać następną. Choć jak kto woli, ja tam zobaczyłem jak ta europejska wygląda i zacząłem od włoskiego żeby było w porządku.
Jeśli ktoś narzeka na singla, można ściągnąć mody, a w multi (wg mnie w singlu też) Napoleon jest o niebo lepszy od Empire.
Cytat:
Zamieszczone przez Ditz
Gdyby ktoś nie wiedział: za darmową rejestrację na "War room", który znajduje się na stronie totalwar.com otrzymacie kod na darmową jednostkę dla Brytyjczyków - 10th Hussars. Najciekawsze jest to, że mogą strzelać "z konia"(jak Konni Szaserzy), mają zasięg 125 i dobre statystyki walki wręcz(atak 10, obrona 8, morale 8), ale kiepski czas przeładowania i kosztują 860.
Zarejestrowałem się i nic nie przyszło odnośnie tej 10th Hussars. W jaki sposób można ściągnąć tę jednostkę?
Cytat:
Zamieszczone przez greendog75
Cytat:
Zamieszczone przez Ditz
Zarejestrowałem się i nic nie przyszło odnośnie tej 10th Hussars. W jaki sposób można ściągnąć tę jednostkę?
Dołączam się do pytania przedmówcy :(
Ta jednostka 10 huzarów jest dostępna w kampanii europejskiej gdy wybuduje się akademie sztabową.
Po zarejestrowaniu się w war room otrzymujmy kod który wpisujemy w programie steam aby aktywować jednostkę.
Trzeba wejść w zakładkę po prawej stronie "FREE Exclusive Unit" i wypełnić.
Po czym dostaniemy kod.