Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
W Ameryce podbijanie Indian jest uciążliwe, bo niby w każdej bitwie przeciwko nam przegrają ale żeby dojść na drugi koniec ameryki potrzeba czasu, dlatego najlepiej zacząć podbój ameryki jak najwcześniej.
Co do samego Empajera, ja nigdy fanem bitew w Total Warach nie byłem i raczej nigdy nie będę ale bardzo podoba mi się walka morska - jest ciekawa, no i statki są piękne i odwzorowane ze wszystkimi szczegółami (a przynajmniej tak mi się wydaje).
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
Mam ostatnio problem z Turkami i Ruskimi ruszają się strasznie długo. Aż człowiekowi odechciewa się grać. :cry:
Doszedłem ostatnio do wniosku że nawet podoba mi się dyplomacja w tej części, gdyby tylko dali możliwość wyzwalania nacji z Napoleona.
W Europie walczy się dobrze. Jest zróżnicowanie. O pozostałych kontynentach lepiej nie wspominać, bo tam jest źle/tragicznie.
Ja z Europą daje sobie zawsze spokój- staram się tylko aby jakąś nacja mi tylko nie zaczęła przeszkadzać. Podstawa to dla mnie kolonie i panowanie na wodzie.
Mam kilka pytań:
1. Czemu nie działa mi czworobok?(czasami)
2.Co jest skuteczniejsze ostrzał szeregami czy plutonami?
2. plutonami, ponieważ jest to ostrzał w miare "ciągły", choć można spekulować nad jego wykonywaniem, ale szeregowy jest za to bardziej praktyczniejszy i mocniej oddziałuje na morale
Ok, dzięki!
a o co może chodzić z tym czworobokiem?
Cytat:
Zamieszczone przez maxcezar5
2.Co jest skuteczniejsze ostrzał szeregami czy plutonami?
viewtopic.php?f=15&t=1348
Miło, że anglicy i hamburgerowcy interesują się polska husaria.
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... ED-HUSSARS
Witam, Zakupiłem Empire: Total War w Platynowej Kolekcji. W Single Player oprócz kampanii głównej i Droga Ku Niepodległości jest jeszcze kampania Na wojenej ścieżce. Z tego co się orientuję ta ostatnia kampania o indianach jest jako DLC, a ja takiego nie kupiłem. Orientuję sie ktoś jak z tym jest? Chciałem zakupić właśnie to DLC, ale jak jest to nie ma sensu wydawać pieniędzy.
Ja też mam z platynowej i z gamebook-a ale tego nie mam :mrgreen:
To może mam też inne dodatki. Gdzie mogę sprawdzić, które dlc mam zainstalowane? Wcześniej grałem tylko w Rome i Medieval, z tych nowych serii to mam Shoguna 2, ale czystego bez żadnych dlc. Ciekawa sprawa :)