Kurde, dawno nie grałem w rome,w medivalu była taka opcja bitew, włącz grę lub bitwę naciśnij esc i poszukaj w opcjach, może jest.
Wersja do druku
Kurde, dawno nie grałem w rome,w medivalu była taka opcja bitew, włącz grę lub bitwę naciśnij esc i poszukaj w opcjach, może jest.
chochliku, BlackWood na innym temacie poradził pogrzebać w plikach, ale nie dało to rezultatu karty i tak były widoczne tylko nieco niżej a radar w innym miejscu. Chyba nie mozliwe jest schowanie ich. oczywiście próbowałem szukać tego w opcjach gry - nie ma. Ale dzięki za dobre chęci :)
Wyłączyć interfejsu w RTW podczas gry się nie da (przynajmniej z tego, co pamiętam). Możesz jedynie w preferencjach ustawić minimal UI, no ale chyba nie o to chodziło :)Cytat:
Zamieszczone przez Ezechiel
Niemniej jednak możesz pokombinować w inny sposób. Jak masz nagranego replaya, to odpal grę z parametrem -movie_cam w linii komend. Wtedy odpalasz repka i masz niemalże pełną swobodę w operowaniu kamerą, w dodatku możesz wyłączyć cały interfejs. Tutaj masz filmik na Youtube, który dokładnie wszystko wyjaśnia.
W którym pliku zmienia się liczbę żołnierzy w oddziale? Bo nie wiedzieć czemu po zainstalowaniu gry mam dwa razy mniejsze oddziały niż być powinny.
Wchodzisz w głównym menu gry w opcje>opcje grafiki.Cytat:
Zamieszczone przez ManUtd
Zaznaczasz ptaszek przy opcjach zaawansowanych i tam znajdziesz wielkość oddziałów.
Uwaga! By zmiany były wprowadzone, trzeba zacząć kampanie od początku.
A jeśli chcesz mimo tego grzebać, przeczytaj to:
viewtopic.php?f=61&t=7798
Ok, dzięki za szybką odpowiedź.
Witam!
Czy można w wybranej przez nas nacji zmienić jakieś pliki tak by umożliwić jej budowę budynków które nie są normalnie dla niej dostępne: chodzi mi tutaj o możliwość budowy drogi brukowanej dla nacji normalnie tego nie potrafiącej.
Pozdrawiam
export_descr_buildings. (Powinieneś się domyślić co i jak trzeba zmienić)
Aczkolwiek nie jestem pewien, czy zmiana jedynie tego pliku wystarczy. Na wszelki wypadek przed zmianą zrób kopię zapasową. ;)
Witam. Napisz o jaką frakcję Ci chodzi i czy o Rome czy BI. W modach się da napewno, w czystym rome lub BI też powinno dac radę. Spróbuje drogi dodać u siebie jakims barbarzyńcom. Podaj jaka frakcję chcesz zmienić by mogla budowac brukowane drogi i czy w rome czy BI.Cytat:
Zamieszczone przez pierdoła
w witaj!
chodzi mi dokładnie o Pont w Rome.
bardzo brakuje mi w tej nacji brukowanych dróg.