Skoro tak polecacie Bellum warto by go ściągnąć. Chociaż zawsze mam złe przeczucia, co do produkcji włoskich, ale warto, by spróbować. :) A kiedy pojawi się ta wersja "wychudzona" jak to ująłeś nie wiem. Chociaż w sumie, co by tu zmieniać.
Wersja do druku
Skoro tak polecacie Bellum warto by go ściągnąć. Chociaż zawsze mam złe przeczucia, co do produkcji włoskich, ale warto, by spróbować. :) A kiedy pojawi się ta wersja "wychudzona" jak to ująłeś nie wiem. Chociaż w sumie, co by tu zmieniać.
Witam.
Prosiłbym o pomoc w dwóch kwestiach:
Czy ktoś spotkał się z takim problemem że RR działa pomimo zaznaczenia Disable RR w tabelce na początku ustawień SS 6.4? Widziałem podobne pytanie na forum angielskim ale jakoś się tam nie doczekał pytający odpowiedzi.
I drugie pytanie
Ustawiłem turę na pół roku i wszystko jest ok poza tym że wiek generałów i rodziny biegnie po staremu to jest rok na turę. Nieco jest to irytujące, czy poza wpisem 0,5 w pliku desc_strat trzeba gdzieś coś jeszcze pozmieniać?
Pozdrawiam serdecznie.
Witam. Co do RR to bug nie da się go wyłączyć. Co do zmiany strat to zdaje się w SS 6.4 jak odpalasz przez setup to on używa swojego oryginalnego strat a nie Twojego zmodyfikowanego (ale tu pewien nie jestem).Cytat:
Zamieszczone przez egon88
Dzięki za to o RR, bo właśnie nie byłem pewny, z tym da się żyć.
Bardziej denerwuje to drugie może ktoś będzie miał jeszcze dokładniejsza odpowiedź.
Wydaje mi się że używa tego pliku który zmodyfikowałem zresztą wszedłem aż do kampanii early w katalogu mods. Czas płynie dobrze tylko rodzina starzeje się dwa razy szybciej niż powinna :)
Witam,Cytat:
Zamieszczone przez egon88
Bardzo prosta sprawa. Wchodzisz do katalogu data/world/maps/campaign/imperial_campaign i edytujesz plik campaign_script.txt usuwając całość Ageing Script. Usuwasz cały tekst jaki jest pomiędzy G5 LOOTING SCRIPT COMPACT a CHURCH TITLES. Zapisujesz zmiany i ogień, teraz każdy charakter starzeje się 1 rok na 2 tury. Oczywiście aby zmiany zadziałały w grze musisz rozpocząć nową kampanię.
Pozdrawiam.
Wielkie wielkie dzięki :)
Zawsze wiedziałem, że na co jak na co ale na forum TW można liczyć.
Pozdrawiam
Witam mam ostatnio dziwny bug albo może to inny problem.
Mianowicie gram w SS.6 4 I przy bitwach które trwają dłużej niż 10 minut nie zawsze aczkolwiek często pojawia się nagle niebieska ramka i komunikat że
Ekran jest wtedy ciemny tylko słychać muzykę z bitwy. Po wyłączeniu gry poprzez Art-Control-Delete i włączeniu jej ponownie bitwa już działa normalnie. Takie zawiechy wczoraj mi się 3 razy przytrafiły.Cytat:
Medieval has got an unspecificated error and it shut down.
Też tak ostatnio miałem ;pp W sumie nie wiem od czego to zależy, ale da się z tym żyć.
Widzę, że po formacie nie ma sensu grać już w 6.2 tylko zainstalować 6.4 :D i tutaj moja prośba. Czy możecie mi pomóc w kilku kwestiach.
1. Czy możecie podać jakiś link do patcha 1.5? o ile się nie mylę kingdoms tego patcha nie ma.
2. Czy prócz patcha 6.4 wyszły jakieś łatki do niego? przeleciałem cały temat ale odpowiedzi nie znalazłem.
3.Pytanie za sto punktów:D Czy można grę i moda instalować na dysku zewnętrznym? Jeżeli tak to czy po odłączeniu i po ponownym podłączeniu gra będzie chodzić? Widziałem w necie bardzo dużo różnych opinii na temat instalowanai czegokolwiek na dyskach przenośnych. Chętnie poznam Wasze zdanie.
pozdrawiam
Odp. 1 google :twisted:
Odp. 2 Nie
Odp. 3 Można. Jeśli nie odłączysz dysku w czasie gry powinno być w porządku.