Strasznie się czepiacie się tych psów. Jak Wam nie odpowiadają to nie będziecie ich rekrutować i tyle. Po co stale się kłócić. CA słynie z ignorancji i my tego nie zmienimy, choć byśmy góry prznosili.
Wersja do druku
Strasznie się czepiacie się tych psów. Jak Wam nie odpowiadają to nie będziecie ich rekrutować i tyle. Po co stale się kłócić. CA słynie z ignorancji i my tego nie zmienimy, choć byśmy góry prznosili.
Czyli już stało się jasne że dzisiaj znowu nic nie dostaniemy :(
Mnie się nie spieszy, niech chłopaki z CA pracują i dadzą nam dopracowaną frakcję, chciałbym ujrzeć słonie w akcji, bo jeśli dadzą Seleucydów (a prawie na pewno dadzą) to pewnie i słonie u nich będą.
Ja bym chętnie zobaczył jakąś jednostkę jazdy w akcji(najchętniej katafrakci albo konni łucznicy) a także jak będzie wyglądała falanga.
Katafrakci pewnie będą przy pokazie Seleucydów, pytanie tylko czy będą wyglądać jak Partowie :mrgreen: czy inaczej. Falangę już mamy, pokazywali Macedończyków, z tego co pamiętam i punicka jakaś była.
Też się zastanawiam jak to będzie wyglądało, ale bardziej w praktyce, szogunowy krąg kantabryjski był daleki od efektywności z Rome, pomimo, że dawał olbrzymi bonus do celności. Już nie wspomnę, że opcja trybu walki podjazdowej była ryzykowna. W Rome właściwie można było zostawić taką jednostkę bez opieki.Cytat:
Zamieszczone przez _yourself_
W Rome to konnica to czołgi były,praktycznie 1 szarża i po oddziale :D
Ja tam oczekuje pokazu słoni i szczegółnie artylerii,lubiłem zawsze w TW strzelać sobie z machin czy ze statków w shogunie :3
A właśnie.... ciekawe czy zrobią tryb kontroli bez pośredniej do machin jak to było w TW:S2 FotS
Właśnie to było przesadzone, nawet katafrakci (a oni byli chyba najpotężniejszą kawalerią ówczesnego świata) nie powinni mieć takiego kopa, to nie wieki średnie :DCytat:
W Rome to konnica to czołgi były,praktycznie 1 szarża i po oddziale
Właśnie ciekawa sprawa, na pewno będzie dodawał celności i będzie utrudnione trafienie jeźdźców formujących krąg, czyli jego przydatność będzie niewątpliwa, osobiście nie wyobrażam sobie walki pomiędzy konnymi łucznikami bez kręgu :)Cytat:
Też się zastanawiam jak to będzie wyglądało, ale bardziej w praktyce, szogunowy krąg kantabryjski był daleki od efektywności z Rome, pomimo, że dawał olbrzymi bonus do celności.
Mnie najbardziej interesuje unit cohesion - czy znowu cały oddział będzie tracił impet szarzy, lub zmieniał cel ataku, gdy jeden skrajny jeździec zahaczy o brzeg jednostki stojącej w pobliżu oddziału wskazanego przeze mnie jako cel.Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
No a poza tym pushback, morale i zmęczenie.
Silnik gry ewidentnie promuje nacje z silną piechotą.