Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
@kacper7991
Mialem to samo i wystarczylo usunac caly katalog bellum i zainstalowac bellum normalnie potem megasubmoda i mi dziala, nie odinstalowywalem calego medka.Jak bedziesz mial tak samo jak ja to przy alt+tab w czasie bitwy/mapy turowej wywali do pulpitu medieval 2 napotkal.....
U mnie dziala
Megasubmod poprawia blad w rodzinie w Aragonii ? Gram teraz Wegrami i dotad nie mialem wywalenia do pulpitu jak to zdarzylo sie w kampanii Aragonią i Wegrami na czystym bellum.
Wydaje mi się, że w MEGASUBMODZIE już wszystko jest ok z błędami w rodzinie.
Jeżeli chodzi o klasztory, to jak one mianowicie działają? Muszę generała postawić dokładnie na ikonce klasztoru, czy wystarczy, że siedzi w danym mieście? Rozumiem, że nie można szkolić wielu możnych za jednym razem?
Czytam również coś o III części MEGASUBMODA. Macie zamiar wydać go lada moment, czy dopiero zbieracie nowe materiały? Bo nie wiem, czy zaczynać nową kampanię czy jeszcze poczekać :D
Cytat:
Wydaje mi się, że w MEGASUBMODZIE już wszystko jest ok z błędami w rodzinie.
tego nie wiem, nie wydaje mi się aby to ktoś poprawiał.
Cytat:
Jeżeli chodzi o klasztory, to jak one mianowicie działają? Muszę generała postawić dokładnie na ikonce klasztoru, czy wystarczy, że siedzi w danym mieście?
tak, stawiasz gienka lub klechę na ikonce na mapie, nie w mieście/zamku. Podobnie jak kupca na złożu.
Cytat:
Rozumiem, że nie można szkolić wielu możnych za jednym razem?
?
Cytat:
Czytam również coś o III części MEGASUBMODA. Macie zamiar wydać go lada moment, czy dopiero zbieracie nowe materiały? Bo nie wiem, czy zaczynać nową kampanię czy jeszcze poczekać
graj, min tydzień to jeszcze potrwa.
Trochę zejdzie z Megasubmodem III, także graj. Czekamy na parę pakietów zmian i poprawek. Klasztory stań generałem na samym klasztorze aż będzie miał końskie zdrowie. Poprawiają zdrowie i cechy generała klasztory minimum 4 do 6 tur trzeba stać na klasztorze by pełne bonusy dostać. Co do Aragonii to Włosi nie poprawili buga w drzewku jej rodziny. Nie wiem czy Mietek77 coś w Aragonii poprawiał. Najlpepiej jakby ktoś Aragonią zagrał na Megasubmodzie II i sprawdził.
Cytat:
[quote:197xfnaq]Rozumiem, że nie można szkolić wielu możnych za jednym razem?
?
[/quote:197xfnaq]
Chodzi mi o to, jeżeli postawię kilku generałów na ikonce klasztoru (w jednym oddziale) to czy wszyscy oni będą równocześnie szkoleni :)
Ok, dzięki za pomoc!
Czy kilku? Nie wiem, sprawdź i nam powiedz :)
A co daje nam to postawienie tego generała na klasztorze? xD
Dostaje ze 2 gwiazdki do dowodzenia i ma pozytywne cechy, płodny, pielgrzym klasztorny, końskie zdrowie. To jest losowe, co nieco. Ale premia do dowodzenia za końskie zdrowie jest stała, coś pewnie pominąłem w bonusach.
Piszcie czy jesteście za utrzymaniem tych bonusów z klasztoru czy za ich obniżeniem.
Można stawiać kilku gienków na klasztorze tylko najlepsze bonusy zgarnie dowódca całej zgrai i na bonusy dla reszty trzeba dłużej postać tak z 10 tur minimum.