Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
A widzieliście że jak dasz tryb zbliżonej kamery w machinie oblężniczej to można samemu celować i strzelać ?
Podoba mi się ta kamera z ramienia szczególnie jak oddział legionistów maszeruje w większej formacji - coś pięknego ten łoskot marszu i żołnierze maszerujący obok.
@adi
Hehehe, ale śmiesznie to wygląda z tymi żołnierzami przy desancie, przyznaję ;)))).
No ale mnie się takie coś nie zdarzyło jeszcze a gram ile fabryka dała od premiery .
Co nie zmienia faktu, że parę rzeczy naprawdę leniuchy z CA mogły zrobić fajniej, dajmy im czas myślę , że jeszcze zadośćuczynią.
Jak o mody idzie to faktycznie i jest to element szczególnie widoczny kiedy brak sprawnego narzędzia do organizacji , pobierania i updejtowania modów, do tego gra ma tendecję do bycia często, oficjalnie aktualizowaną.
Można zwariować jak modów więcej jest niż 10 (i to było masakrą w serii Elder Scrolls do czasu pojawienia się Nexusa [Bogu niech będą dzięki] i ogólnej poprawy całej sceny moderskiej) , dlatego całkowicie rozumiem grających, którzy olewają temat używania modów do TW po całości (sam w życiu używałem ich tylko pod rome 1,med 2 i empire gdzie dawały całkowicie poprawioną rozgrywkę ,w shogunie 2 prawie w ogóle, teraz z umiarem b. dużym).
Cytat:
Zamieszczone przez adi
A grales Kartagina? Moze te bugi zaleza tez od frakcji jaka gramy. ALbo raczej od lokacji. Np. ten bug tylko wystepuje jak bronisz tej szczegolnej prowincji.
Możliwe. Kampanie grałem głównie Swebami, trochę Icenami i Spartą.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Z tymi CTD, to chyba wina jednak kompa. Ja nigdy nie mialem CTD nawet w poprzednich seriach(jesli sie jakis zdarzyl raz na rok to wszystko)W kazdym razie jak je masz notorycznie, to sugerowalbym,ze cos z kompem.
No graficznie tez mam wrazenie,ze nie jest zadne wielkie halo.
Może nie notorycznie ale cóż, dość często (ale co ciekawe tylko przy niektórych prowincjach). Z serii Total War mam wszystko, ale ostanie CTD było przy początkach Empire, grywam też w inne rzeczy, w Batmana, Fallouta, EU III, Metro - a tylko tu mam takie historie :(
To co Adi napisał może faktycznie się odnosić do niektórych lokacji bo gdzieś w changelogu beta patcha nowego, jest cosik napisane o redukcji rozmaitych gliczy w niektórych lokacjach.
No cóż per aspera ad astra. Swoją drogą osobiście polecam zaciągnięcie tego beta patcha (sam się sobie dziwię że to zrobiłem ale jednak warto było).
A o co chodzi z powtorkami? Gdy ogladam zapisana powtorke, to inaczej wyglada niz ja zapisywalem:)Pol bitwy jest taka jak ma byc a reszta calkiem inna heh
Kolejny bug? :)
Nie bug, w Shogunie 2 też tak ponoć było. Gra zapisuje Twoje ruchy i komputera, a potem je odtwarza, niekoniecznie dokładnie.
Ja zaraz wracam grać, chciałem się podzielić fajnym odkryciem a może jeszcze nie wszyscy zauważyli.
W trybie custom battle i chyba też w trybie hostowania gry multi, po lewej stronie jest mapa z lokacjami (taka jakby "satelitarna").
Poza wyborem predefiniowanych lokacji i mapek z listy po prawej i lokacji oznaczonych na mapie po lewej, klikając w dowolny punkt mapki (tej po lewej :) , możemy grać w dowolnym miejscu z całej kampanijnej mapy.
Nie tylko w predefiniowanej lokacji, ale np w ujściu Wisły , lasach Szwecji czy w Indiach etc. .
Gram praktycznie tylko multi, na kampanię poczekam, aż ulepszą myślenie AI. Przez 10-15 rozgrywek bałem się falangi hoplitów. Teraz jak widzę co najmniej z 5-6 odddziałów falangi to tak mi się mordka cieszy na zwycięstwo :D Jednak sprawdza się powiedzenie, że najsłabsze strony, stają się najmocniejszymi. Jak z rankingiem w multi? Jest ktoś w TOP 100?
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Nie bug, w Shogunie 2 też tak ponoć było. Gra zapisuje Twoje ruchy i komputera, a potem je odtwarza, niekoniecznie dokładnie.
W Szogunie2 raczej bylo normalnie:). Pierwszy raz spotkalem sie z taka powtorka. Bez sensu. Da sie jakos , to zrobic zeby bylo normalne? Zapisana powtorka pokazuje calkiem inna gre.
Umbrecht nie podniecaj sie tak. Mapy te sa do siebie podobne i na pewno nie sa identyczne z regionem niby z jakiego pochodza:)Ot taki myk na ktory sie Umbrechty lapia i pozniej lataja podniecone po forach zachwalajac Romka ;)
PO co WY czekacie na AI. Grajcie sobie kampanie Mp.