Bo wyszedł mini-dodatek i możesz mieć 2 różne nowe kampanie
Wersja do druku
Bo wyszedł mini-dodatek i możesz mieć 2 różne nowe kampanie
Co zrobic zeby gra nie lagowała gdy są płomienie w murach (tylko wtedy) i czasem mapa kampani lekko przycina .
Mam zalecane wymagania komputerowe tzn procesor 4-rdzeniowy 2,66 core quad duo 2 , a karte graficzna ati radeon hd 5450 1gb . 4 gb ramu wiec powinno bez lagów smigac , a mapa kampania przycina i bitwa czasem gdy sa płomienie
Nie spełniasz zalecanych wymagań, bo gra wymaga procesora 4 rdzeniowego klasy i5, a Quad Core to inna bajka. Nigdzie nie jest też napisane, że spełniając zalecane wymagania gra będzie śmigać bez przycięć. Poza tym swoją kartę graficzną możesz oddać na złom.
Za dym odpowiadają efekty cząsteczkowe - zmniejsz je a może zauważysz poprawę. Jest też taki mod Radious graphic mod czy jakoś tak - eliminuje on takie efekty jak chmury na mapie kampanii itp. bajery które zabierają tych parę klatek/s.
ja mam i5 4 rdzenie, Radeon 7970 OC . gram na ultra ekstremalnych i wszystko chodzi bez zarzutu poza jednym ale. oblezenia. tzn do pewnego momentu jest wszystko ok. W przypadku kiedy niszczy sie brame lub fortyfikacje to zdarza sie. nie zawsze, ale jednak, ze gra zaczyna klatkowac. Wieksze bitwy itp itd. wszystko bez zarzutu. wieksze bitwy w miastach bez zarzutu. oblezenia z palaca sie brama, nawet przy kilku jednostkach zdarzaja sie klatkowac. Gram na najnowszym patchu beta 8.1
Co rozumiesz przez "chodzi bez zarzutu"? Masz na myśli stałe 60 kl/s ? W jakiej grasz rozdzielczości?
1920x1080 nie wiem ile mam kl/s i teraz szybko tego nie sprawdze. Jednak pomijając powyższy przypadek oblegania i niszczenia bram, fortyfikacji. Nie zdarzyły się dotychczas żadne przycinania niezależnie ile jednostek brało udział w walkach.
U mnie gra chodzi na procesorze 2-rdzeniowym - Athlon 5200+. Trzeba pogłówkować w ustawieniach grafiki i zainstalować któryś z submodó optymalizująchych grę. Ja wrzuciłęm Radiousa choć przyznam, żę do końca nie wiem czy jest to mod na grafikę jak stoi w opisie czy ToTal War jak pisze na ekranach ładowania. Jednak płynoość zauważalnie wzrosła.
Nie ustawiajcie na wysokich detalach:
-nieba
-wody
-drzew
-jakośći terenu
bo biorze to sporo zasobów. Każdy musi metodą prób wypracować sobie optymalne ustawienia.
krecik , po co mi inna karta jak ta spełnia wymogi.
Karta grafiki: 1 GB pamięci, kompatybilna z DirectX 11
W minimalnych jest słabszy procek niż mam , a moj tez nie jest zły . Czterordzeniowy 2,66
Własnie chyba przez te chmruy to sie dzieje . Zarzucilbys link ?
sory , plącza mi się litery
Czy barbarzyńskie frakcję nie mają sposobu na opracowywanie technologi? 4% ze świątyni Wodanaza, 4% z chatki mędrca. Przecież to żarty. Rzymska(czy grecka) biblioteka mają po 16%;/.
W minimalnych jest podane: GTX 460 lub lepsza. Porównaj sobie tego Geforca ze swoim Radeonem a zobaczysz ogromną różnicę na korzyść Geforca. Jedyne wspólne dla obu kart to obsługa DirectX 11 i 1GB pamięci.Cytat:
Zamieszczone przez Dirt
http://lmgtfy.com/?q=radious+graphic+mod