Re: Najbardziej Upierdliwa Frakcja
Cytat:
Zamieszczone przez Balduran
No Mediolanu to nic nie przebije :)
Też uważam, że to piękne miasto.
Cytat:
Chocbym nie wiem jak sie staral, zeby utrzymac z nimi sojusz (idealne stosunki, prezenty pieniezne) to i tak musza zdradzic.
To już cecha narodowa i nie dotyczy tylko tego miasta. Wystarczy prześledzić historię kraju.
Cytat:
Jesli Mediolanczycy sa tacy w rzeczywistosci to odradzam urlop w ich miescie :D
Mają opinię jednych z najbardziej przedsiębiorczych mieszkańców w całej Italii i gorąco zachęcam do odwiedzin miasta i zostawienia w nim swojej krwawicy. Zapewniam, że tanio nie będzie, a jeśli wyruszycie ze swoją piękniejszą połówką - to wrócicie z samymi torbami (i w przenośni - zakupy i dosłownie - wychodząc z dworca możecie zostać obrabowani przez Cyganów).
najbardziej upierdliwy?? mediolan, nieraz to strasznie
To chyba pewne że człowiek który steruję frakcją jest upierdliwy dla innych frakcji.
My tu rozmawiamy o frakcji, która dla nas jest najbardziej upierdliwa, a nie dla komputera :roll: ... Co do tematu, to ostatnio stwierdziłem, że Mediolan nie jest taki upierdliwy :D Bardziej dla mnie są wkurzający Duńczycy lub Rusini :p Mimo, że na początku też stawiałem na państwa Włoskie :P
Rusini, bo zapewne grasz polską. A mediolan graniczy z wieloma państwami np wenecja francja niemcy jak bys nimi grał to znowu by cie wkurzal, wiec przeważa;) szkoda ,ze w mechanice mtw2 zawsze jest tak samo.. Ps. Mediolan wkurza podwójnie, bo przewaznie ma wysokie poparcie papy i nie mozemy go atakować albo do konca rozjechac-przez to głównie nie chce juz sie nam byc dobrym katolikiem;)
Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Rusini, bo zapewne grasz polską. A mediolan graniczy z wieloma państwami np wenecja francja niemcy jak bys nimi grał to znowu by cie wkurzal, wiec przeważa;) szkoda ,ze w mechanice mtw2 zawsze jest tak samo.. Ps. Mediolan wkurza podwójnie, bo przewaznie ma wysokie poparcie papy i nie mozemy go atakować albo do konca rozjechac-przez to głównie nie chce juz sie nam byc dobrym katolikiem;)
huh? U mnie prawie zawsze Mediolan jest ekskomunikowany kilka tur po ataku na Francję...
Kuroi, u mnie jest tak samo jak u Ciebie ;) Co do Rusinów, to gram Polską, fakt ale jak grałem Węgrami i Turcją ( mimo, że tylko 20 tur ) to Ruś też mnie zaatakowała, mimo, że bliżej siebie miała rebelianckie wiochy :?
U mnie Rusini siedzą cicho, przez 30-40 tur pełna stagnacja, zero czegokolwiek.
Wojny Francja-Mediolan tu jest różnie, ale częściej ekskomunikę dostaje Mediolan.
Najbardziej upierdliwa jest ta, z którą aktualnie graniczymy. Nie sądzę, żeby w silniku gry była zakodowana "upierdliwość" frakcji. Po prostu niektóre mają gorsze położenie i stąd są bardziej upierdliwi niż inni.
Gdzieś na szarym końcu pliku desrect_stat(czy jakoś tak) znajdują się początkowe stosunki między frakcjami.