Cytat:
Ja bym stawiał, że na pewno jest to Sith - ma miecz i gdzieś czytałem, że używa też mocy, więc dużego wyboru nie ma. Na pewno nie jest Siostrą Nocy :D
No właśnie brak informacji o tym czy posiada miecz. A wybór jest, sith - jedi to umowne nazewnictwo.
Cytat:
Więc może się to opierać na tej samej zasadzie lub też Vader i Imperator nie byli jednymi Sithami w Imperium. Imperator pragnął odbudować zakon Sithów, więc albo złamał zasadę dwóch lub też przyjął i włączył ocalałych Sithów do swoich planów.
To przecież żadna tajemnica że Jedi - Sithó było wiecej, w końcu galaktyka jest dość spora ;)
Cytat:
Wątpię, by to był Darth Plaguies, gdyż Palpatine zabił swego mistrza. Proponuję poczytać na Ossusie ;)
Widziałeś to? Darth Maul też przeżył. Poza tym mistrz Palpatina potrafił przywracąć życie (czy coś takiego). Mógł przeżyć, mógł się ożywić, jest nawet teoria, że to ona stworzył Anakina by ten zabił jego byłego ucznia. W końcu ten nie został poczęty przez mężczyznę. Dlatego obstawiam Dartha Plagueiusa. No chyba że zaskoczą nas czyms zupełnie innym ;)
Mnie zaś ciekawi miecz Kylo Rena! Miało być wyjaśnione skąd go ma a nic nie napomnknęli. Do tego widać że ten miecz jest jakby niekompletny - wygląda jak spawara ;P