Co taka cisza ? Właśnie pojawiła się wersja EB 2.01 > http://www.twcenter.net/forums/showt...-2-01-released!
Sporo poprawek ale chyba nie ma nowych jednostek...
Wersja do druku
Co taka cisza ? Właśnie pojawiła się wersja EB 2.01 > http://www.twcenter.net/forums/showt...-2-01-released!
Sporo poprawek ale chyba nie ma nowych jednostek...
Nie ma nowych jednostek bo jak na razie tylko ja nad tym pracuję i jeszcze jedna osoba. Niby zgłaszają się do nas ochotnicy ale jakoś jeszcze nie widziałem żeby coś zrobili. Musicie mieć również świadomość że przygotowanie nowej jednostki dla EB2 (w zależności o stopnia skomplikowania) to 2-4 tygodnie.
Patch miał wyprostować wszystkie błędy znalezione po premierze plus dodać kilka innych opcji. Na patch z jednostkami trzeba będzie chwili poczekać. Myślę że jak skończę wszystkie polibijskie jednostki, to będziemy chcieli je szybko wypuścić. Taki rzymski unit pack
Rozumiem, że nowa wersja zdezaktualizowała dotychczasowe submody (Forced Diplomacy etc.)? :)
O co chodzi z tymi koloniami wojskowymi? Gram Miastami Greckimi i od początku gry, przy rozpoczęciu każdej tury, doradca oznajmia mi, że mogę ustanowić kolonię osadników wojskowych. Dobrze, ale jak to zrobić? Przerobiłem już ze 40 tur i w żadnym mieście nie mam dostępnego takiego budynku.
Rzymem też trochę grałem, ale wtedy doradca nie komunikował mi niczego o tych koloniach. Może to zależy od typu rządów w danym mieście? Spróbuję chyba teraz ustanowić gdzieś rządy wojskowe. :)
Tak ogólnie gra się fajnie, a nie wątpię, że z kolejnymi wersjami będzie jeszcze ciekawiej. Medek stwarza wszak o wiele większe możliwości niż stary Romek. Jeżeli już miałbym wrzucić jakiś kamyczek do ogródka to szkoda, że wszystkie frakcje nie mają swojego drzewa rodziny. Nie wiem jak inni, ale ja uwielbiałem to mozolne rozwijanie i budowanie potęgi poszczególnych rodów, nabywanie tytułów itd. dla mnie to esencja TW. :) A zwłaszcza szkoda, że zrezygnowano z księżniczek, bo to znacznie ogranicza powyższe możliwości.
To nie średniowiecze. Często o sukcesji decydowały wpływy i potęga danego przywódcy plemienia.
Myślę, że z czasem pojawią się submody które odblokują tę funkcję dla wszystkich frakcji ale ja nie zamierzam z tego korzystać. Podoba mi się wierność historyczna z jaką autorzy podchodzą do swojego dzieła.
Np. u Aedui nie ma drzewka rodowego ale jest możliwość wskazania następcy a np. u takich Swebów nie ma ani jednego ani drugiego. Fajne kombinacje.
Ja liczę na to że wraz z następnymi wersjami będą jeszcze większe różnice między frakcjami. Bardzo podoba mi się że Kartagina ma swój system kolonii, państwa hellenistyczne swoje metropolie a niektóre plemiona i nomadowie możliwość przekształcenia campy w miasta. Może uda się choć częściowo zaimplementować jakieś bonusy i minusy frakcyjne.
A co do tytułów to już nad tym pracują w submodzie > http://www.twcenter.net/forums/showt...os-coming-soon!
Cześć i czołem ekipa!
Mam do was pytanie:
Jakie submody działają do najnowszej wersji EBII?
Czy jednostki posiadające włócznie będą mogły zamienić broń na gladiusy podczas walki w zwarciu z piechotą?