Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy do poprawnego działania EB 2 potrzebne jest posiadanie Medievala 2: Królestwa, czy może wystarczy podstawka.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy do poprawnego działania EB 2 potrzebne jest posiadanie Medievala 2: Królestwa, czy może wystarczy podstawka.
Pozdrawiam
Królestwa konieczne ;)
Mhm. teraz wyczytałem, że potrzebny jest ten dodatek. Cóż, a więc czeka mnie zakup.
Hm, po zainstalowaniu na steamie medievala otrzymałem za darmo tenże dodatek. Nic tylko się cieszyć i grać w EB 2. :)
W trakcie gry w EBII (notabene świetny mod) przytrafił mi się taki casus dotyczący słoni w siłach Kartaginy (być może w innych nacjach jest podobnie)
Podczas oblężenia miasta w płn Afryce nieopatrznie posłałem do szturmu oddział słoni nie wspierając go lekką piechotą (a może słonie się do tego nie nadają) - nieważne, w każdym razie wpadły one w szał i musiałem je uśmiercić (odpowiednia ikona na Hud). Drugi oddział słoni w porę wycofałem. Zwycięstwo, koniec bitwy, przechodzę na mapę kampanii a oba oddziały słoni w pełnych stanach, nawet te uśmiercone. Dla mnie wyszło dobrze ale obiektywnie trzeba to uznać za jakiś bug vel błąd ??
Powiem że jak grałem Hindusami nie miałem takiego przypadku Słonie zachowywały się u mnie wzorowo chyba że były na silnych psychotropach bo w szał nie wpadały ;)
Hej mam taki niecodzienny problem (zapewne wynikający z mojej niewiedzy za co sorry), mianowicie wgrałem EB 2.01 i mam na pulpicie odpowiedni skrót ale jak odpala z niego grę to wyskakuje mi taka gra w oknie jak gdyby ( w znaczeniu ze EB nie jest w trybie pełnoekranowym) nie mam pojęcia z czego to wynika, może mi ktoś poradzić co z tym zrobić? Da się odpalić grę z pliku launch-cine-edit i launch-cine-render ale nie wiem do czego służą więc dałem sobie spokój. Jakiś czas temu miałem już zainstalowaną i takie cuda się nie działy. Dzięki za pomoc!
Wchodzisz do M2TW\mods\EBII
Otwierasz plik EBII.cfg za pomocą notatnika, szukasz i potem zmieniasz cytowaną część tekstu
windowed=true
borderless_window=true
na
windowed=false
borderless_window=false
podobno działa również
windowed=0
borderless_window=0
ale tego nie próbowałem
Najlepiej zrobić sobie kopię tego pliku EBII.cfg - w nim zrobić zmiany i tak zedytowany podmienić w folderze EBII (bo w samej grze może się nie nadpisywać)
Oczywiście doradzam zrobić uprzednio kopię oryginalnego pliku EBII.cfg - tak na wszelki wypadek
Czytałem również o zmianie rozdzielczości monitora i dostosowanie jej do parametrów gry ale uprzedzam , że metoda dla mnie wydała się nietrwała, niepewna i mało "userfrendly"
Jakby w twoim pierwotnym pliku EBII.cfg nie było wymienionych sekwencji to ściągnij sobie fixa http://www.twcenter.net/forums/showt...tartup-%28-%28 tam dokonaj wspomnianych zmian z true na false i taki plik wrzuć i podmień w folderze EBII
Ja właśnie tak musiałem zrobić
Jak mogę zacząć rekrutować słonie grając Egiptem? Mam prowincje ze słoniami, ale nie wiem co budować żeby móc je zrekrutować, przejrzałem cały spis budynków i nic nie znalazłem:/
Załącznik 712 ktoś wie o co chodzi, wyskakuje mi ten komunikat gdy klikam na symbol pytajnika, oprócz eb2 mam też zainstalowanego BC, zapomniałem takze płytki cd z domu i skorzystałem z tego poradnika http://komputery.spryciarze.pl/zobac...-gre-bez-plyty