Wrrr, przez te lagi muszę przyspieszać cały film bo tego prawie oglądać się nie da :(
Wersja do druku
Wrrr, przez te lagi muszę przyspieszać cały film bo tego prawie oglądać się nie da :(
Dasz radę z tym filmem, bo oblężenie to coś nowego i szkoda by się zmarnowało.
Niestety się zmarnowało :( Program mi zgłupiał i otrzymałem finalnie kaszę (co było poniekąd moją winą, bo nie zauważyłem, że ustawiłem 60 FPS zamiast 30), a wyrzuciłem już oryginalny plik.
Kolejny Czwartek już jutro.
Zagramy historyczną "bitwę pod Magnezją" gdzie będzie można wykorzystać wojska m.in. Pergamonu - nowej frakcji w Rome 2 która powinna być dostępna od jutra wraz z nowym DLC.
Po tym oczywiście zagramy standardowe skirmishe w różnych konfiguracjach.
Jutrzejsze spotkanie poprowadzą Arroyo oraz Arris.
Serdecznie zapraszamy o 21:00 na serwer Teamspeak: netck.pl:1500
zespół Czwartków z Antykiem
Bitwa pod Magnezją, czyli jak mając niemal podwójną przewagę, zostać pokonanym bez najmniejszych problemów. Po nieudanych wyprawach Antiocha III do Grecji i klęskach na morzu, król Seleucydów próbował złamać potęgę Rzymu, która przeniosła działania wojenne na teren Azji mniejszej. Antioch zgromadził, jak to miał w zwyczaju robić, ogromną armię, zdolną zniszczyć potęgę Rzymian. Lucjusz Korneliusz Scypion, brat Afrykańczyka, miał w swojej armii słonie sprowadzone z Numidii przez Masynissę, sojusznika Rzymu oraz posiłki z Pergamonu. Czy Rzym da radę ponad 80-tysięcznej armii Seleucydów, wspieranej rydwanami i słoniami indyjskimi? Czy jednak tym razem zostanie rozgromiony przez Antiocha?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Magnezj%C4%85
Ten Antioch to typowy nieudacznik :D
A co do bitwy to świetny pomysł. Liczę na film z niej.
Kolega chyba nie wie o czym mówi nie zapominajmy o błyskotliwej kampanii Antiocha na wschodzie i początkowo bardzo udanej wojnie z Egiptem. Ale trzeba przyznać że bitwa pod Termopililami i Magnezją stawiają go w bardzo złym świetle. Nie nazwał bym go nieudacznikiem po prostu był zbyt zapalczywy ;)
Zapomniałbym wspomnieć.
Zasady Historyczne Magnezji:
Rzym nie może używać wojska po reformie Gajusza Mariusza, ani z syryjskich łuczników.
Jeden z grających Rzymem MUSI mieć 1 oddział słoni.
Pergamon nie może używać jednostek galackich.
Seleucydzi mogą mieć tylko 1 słonia i 1 rydwan na wszystkich graczy grających Seleucydami.
Ja bym przyznał Selkom 2 oddziały słoni. Ale jak wolicie. Ten Wasz balans. ;)
Słoni to on trochę jednak miał ale się nie wtrącam a co do Antiocha to może trochę przesadziłem ale liczy się skutek a skutek to upadek jego państwa przy stosunkowo dużych szansach na jego utrzymanie. Zasadą skutku nie posługuje się w przypadkach gdy przeciwności były zbyt wielkie jak w przypadku Napoleona ale tu?