Araven, wszystko się zgadza, ale ja jestem na 120 turze i w razie problemu, który może się przytrafić to nie chcę zaczynać nowej kampanii.
Wersja do druku
Araven, wszystko się zgadza, ale ja jestem na 120 turze i w razie problemu, który może się przytrafić to nie chcę zaczynać nowej kampanii.
W tym temacie http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-BUDOWA-i-INNE w poście nr 1, dałem poprawiony plik descr_sm_factions zmieniający kulturę Bułgarów, bo obecny powoduje ctd w grze.
Ordenus22 jak możesz to ich rozwal, ja przerwałem kampanię Polską w 172 turze bo był ctd z racji na w/w błąd. Ale pytanie czy tylko o to chodzi z ctd w wersji 7.0. Musicie pograć na w/w pliku i meldowac czy są ctd dalej, i ew. jakie.
Gram Polską i dmucham i chucham na Litwę, jak sobie nie radzi z wrogami to o ile mogę podsyłam im pomoc zbrojną, więc sam jestem ciekaw czy z nimi będzie problem.
Plik Aravena pomógł, super sprawa, jesteśmy lepsi od Włochów ;) Log czysty jak łza :D
Tylko pytanie - czy oni powinni mieć kulturę Bliskiego Wschodu czy Wschodnioeuropejską? Jak to pierwsze to problem z głowy, jak to drugie, to są konieczne 3 zmiany - dopisanie łodzi Bułgarom w EDU (sprawdziłem - efekt jest ok, log nie wyrzuca błędu). Druga sprawa to to, że imam ma w zwoju agentów wygląd europejskiego księdza a trzecia to wygląd i opis meczetu - te dwie sprawy nie znajdują się w kulturze wschodnioeurop. i trzeba by pogrzebać dalej w plikach.
W każdym razie mamy rozwiązanie, wystarczyło tylko zmienić kulturę. Teraz zostaje druga sprawa, z tym:
[game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33099, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
<faction> is unavailable from event <>
when testing <FactionwideAncillaryExists> condition
17:29:42.665 [game.script] [error] Trigger processing error in <Kingmaker2>
: FactionwideAncillaryExists needs a living character
Z tym Kingmakerem coś nie teges.
Po mojemu Bułgarzy mają mieć jednak bliskowschodnią, to lud azjatycki jednak i wyznają islam.
Wygląd meczetu jest ok.
Wygląd imama w zwoju agentów jest ok, nie wygląda jak ksiądz a jak imam właśnie.
Trzeba jeszcze pograć dłużej różnymi frakcjami, może coś wyjdzie.
Żadnych łodzi nie trzeba Bułgarom dopisać, gram na oryginalnym unit i rekrutuję statki Bułgarami bez problemu.
Ostatni log:
19:23:08.241 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
19:23:08.241 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
19:23:08.257 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
19:23:08.257 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
19:23:08.257 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
19:23:08.257 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
19:23:08.257 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
19:23:08.257 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
19:25:14.397 [game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33099, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
when testing <FactionType> condition
19:25:14.397 [game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33107, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
19:25:14.397 [game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33123, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
19:25:14.397 [game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33179, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
19:25:14.397 [game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33251, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
19:25:14.397 [game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33291, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
19:25:26.406 [game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33131, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
19:25:26.406 [game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33267, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
19:25:26.406 [game.script] [error] Script execution error for <if>, at line 33299, in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt:
19:25:27.332 [game.script] [error] Trigger processing error in <devastation_cav_living_on_land>
: PercentageUnitCategory needs a living character with an army.
when testing <PercentageUnitCategory> condition
19:25:27.713 [system.rpt] [error] Error kurwa i tak do usranej
108 tura po ruchu buntowników.
Odpaliłem grę nimi na obu kulturach i wygląda na to, że rzeczywiście byli tworzeni z myślą o tym, że mają mieć kulturę Bliskiego Wschodu. Czyli rewelka, ta jedna zmiana załatwia nam wszelkie problemy z nimi :) Tylko aż dziwne, że Włosi to przeoczyli.
O tym dopisywaniu w EDU to pisałem w kontekście tego, że zostawiamy im kulturę wschodnioeuropejską. No ale skoro całą kulturę im przestawiamy, to oczywiście nic nigdzie już nie trzeba dopisywać.
Ten kingmaker to jakiś babol z tego powodu, że kolo który miał to dostać nie żyje :) Przy okazji zauważyłęm błędy opis kingmaker1 - Ramię prawa suwerennego, powinno być prawa ręka suwerena (a właściwie władcy) ;)
EDIT: kurna edytujesz te swoje posty i usuwasz info o tym, że post jest edytowany :) No teraz imam jest ok, meczet też, to chyba oczywiste, jak zmieniłeś im kulturę nie? :) Było źle dopóki byli jako lud wschodnioeuropejski.
Jeszcze jest bug z rekrutacją uczonego, rekrutuje oddział, co Sadam86 zgłaszał, potwierdzam w 6.3 to działało z tym uczonym, ciekawe czy coś w edb zmienili w warunkach rekrutacji Uczonego.
Nowa kampania Krzyżowcami z przywróconym ai oryginalnym i oryginalną dyplomacją, do najazdu Mongołów zero ctd.
Witam. Pykam sobie kampanię abbasydami, wszystko ładnie pięknie aż tu koło 190 tury napotka w trakcie ruchów heretyków na mapie. Oto log, może coś uda się zrobić. Próbowałem usunąć map.rvm i pusczać turę na toggle_fow włączonym ale dalej wywala. Może ktoś coś wymyśli.
Kod:http://speedy.sh/R84GH/system.log.txt
Po pierwsze było mówione, żeby w BellumCrucis7.cfg zmienić linijkę:
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * error
Po tej zmianie plik log ma kilkanaście linijek zamiast 20 MB, którego niewielu będzie miało ochotę pobierać. Po drugie nie grasz na najnowszym spolszczeniu, a to którego używasz ma błędy, które mogą powodować CTD. Po trzecie nie masz poprawki dla Bułgarów, która również powoduje CTD. Po czwarte - błąd już taki był, mianowicie gra się wywala po tym, jak miał się odpalić filmik z Twoją przegraną. Dawałem na to radę, ale podobno nie pomogła, więc ciężko powiedzieć.
Ok w każdym badź razie dzięki. No ale jak przegrana jak mam 190 turę czyli pozostało mi jakieś 300 coś jeszcze do końca jak nie 400, to taki błąd rozumiem.