Czytam właśnie Dług Honorowy i mam pytanie do tych co go skończyli. Ten numer z oślepieniem pilotów japońskich AWACS-ów przez Clarka toto w ogóle możliwe jest :?:
Wersja do druku
Czytam właśnie Dług Honorowy i mam pytanie do tych co go skończyli. Ten numer z oślepieniem pilotów japońskich AWACS-ów przez Clarka toto w ogóle możliwe jest :?:
Ta książka, lekko mówiąc, irytuje mnie. Postać Wertera jest tak tragiczna, że aż żałosna.Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Dzisiaj kupiłem kolejną książkę Ludluma - Protokół Sigmy. Jak tylko skończę Sankcję Bourne'a to zabiorę się za tą książkę.
Zurych. Młody bankier Ben Hartman, syn amerykańskiego multimilionera, wpada na ulicy na dawnego kumpla ze studiów. Jimmy uśmiecha się... a potem wyciąga broń i strzela. Od kul giną przypadkowi przechodnie. Ben cudem uchodzi z życiem. Ale od tej chwili musi już tylko uciekać... Dlaczego ktoś chce go zabić? Dlaczego ludzie, których spotyka na swojej drodze, giną? Prawda kryje się za zagadkowym słowem: Sigma.
nie to co Jason Bourne...Cytat:
Postać Wertera jest tak tragiczna, że aż żałosna.
ja czytam/przeczytałem
Wspomnienia pilota - J. Meissnera
Maorysi z Nowej Zelandii - Metge
Horror Śląski - D. Simonides (to fajne)
Nie chcem, ale muszem, flaki z olejem...Cytat:
Zamieszczone przez Kakashi
Za moich czasów przy takich "dziełach" stosowało się streszczenia szczegółowe :DCytat:
Zamieszczone przez kizi
czyli dokładnie taka jaką chciał stworzyć Goethe ;p planował ironie na ówczesnych emo a wyszła ich biblia... ale klasyk! warto znać.Cytat:
Postać Wertera jest tak tragiczna, że aż żałosna.
Uwaga!
Rzecz dla znających dzieje Polski po 45r.
Marian Reniak - Niebezpieczne ścieżki. - Pamiętnik pracy operacyjnej oficera UB, który rozpracowywał oddział partyzancki "Wiarusy" na Podhalu działający w późnych latach czterdziestych. Dlatego dla znawców, bo nie warto wierzyć "szpiclowi". Ciekawe spojrzenie "drugiej strony" po np. pamiętnikach "Żbika". przeczytałem w 2 dni, naprawdę? nb. czy ktoś zna inne tego rodzaju publikacje?
ps.2/ czy skryptorium mma szansę powrócić?
A ja męczę się nad "znakomitymi dziełami" romantyków :roll: teraz na warsztacie mam "konrada" ale pewnie go nie ruszę ;)
Skończyłem "Książe" Machiavelliego i teraz zabieram się za "Króla Edypa" Sofoklesa oraz "Mitologie" Parandowskiego
Jak Cię zainteresuje to zwróć uwagę na "Mitologia Greków i Rzymian" Zygmunta Kubiaka ;)Cytat:
Zamieszczone przez Andzia