Techniczny:
Czy mogę punkt przeznaczenia zużyć na przeżycie podróży do Miragliano czy to tak nie działa?
Wersja do druku
Techniczny:
Czy mogę punkt przeznaczenia zużyć na przeżycie podróży do Miragliano czy to tak nie działa?
Alessio Contrarini:
Na trupie nie widać wkłucia, więc Alessio domyślił się że została albo wypita, albo doża dłuższa chwilę oddychał jej oparami. Nie jest w stanie stwierdzić jak dokładnie została podana.
Anna de Loiret:
Okazało się że juki zawierają jakieś bochenki chleba, a bukłak wino do ich popicia. Chleb był bardzo pyszny w smaku. Po zjedzeniu połowy bochenka Anna nie była w stanie zjeść go więcej, dawno nie czuła się tak najedzona. Wino zaś było zdecydowanie gorsze od tego co ma Liothannea, ale i tak o smaku najlepszego bretonńskiego.
Techniczny:
Arroyo, 1 punkt przeznaczenia ratuje od 1 pewnej śmierci... po drodze do miasta zaś możesz się znaleźć w jej obliczu wiele razy.
Alessio
Doża prawdopodobnie padł ofiarą użycia trucizny zwanej belladoną - oznajmił fachowo. Nie znalazłem na jego ciele wkłucia więc musiała mu zostać podania doustnie, inna możliwość to zatrucie poprzez jej wdychanie ale to absurdalna wersja wydarzeń, bo nie widzę tu takich możliwości technicznych.
Techniczny
Kto teraz zostanie Dożą i czy ma jakieś powiązania z Lukrecją?
Lumpin Cropp
Spokojna pana rozczochrana! Nie zamierzam, bo nogi okrutnie bolą od tego wieczneeego marszu...
Żem często dumał nad mogiłą ludzi,
Żem prawie nie znał rodzinnego domu,
Żem był jak pielgrzym, co się w drodze trudzi
Przy blaskach gromu...
Cichutko przez półotwarte usta szeptał sobie słowa.
Sven z Norski
Wycie wilków tutaj nie wróży dobrze, mogą być wierzchowcami goblinów. Czujni bądźcie, Góry Szare są groźne, niemal tak jak nasze góry w Norsce.
Lumpin Cropp
Ano najprawdziwsza prawda Svenie z Norski. Policzył strzały w plecaku, zarzucił go na ramiona. Łuk miał zawsze w gotowości. Chociaż gobliny podobnego są mi wzrostu, to one wredne jak diabli! Krzyczą, plują, śpiew mają szkaradny. A jak paskudnie gotują! Mówię wam, śmierdziało z ich garów niemiłosiernie!
Sven z Norski
Lumpinie to byleś ich gościem czy daniem głównym?
Techniczny:
Będę przez większość drogi do Miragliano nieprzytomny czy jak?
Anna de Loiret
Po najedzeniu się i napiciu, Bretonnka poczuła znów że odżyła i zapomniała na chwilę o tragedii, mającej miejsce kilka dni temu. W milczeniu rozglądała się i podziwiała naturę, uwielbiała jeździć konno na zielonych równinach.
Lumpin Cropp
Raczej złym koszmarem! Razem z Kogutami walcząc pod sztandarem Imperium gromiliśmy te zielonkawe maszkary całymi masami, ha! Chociaż... tu uśmiechnął się zagadkowo... różnie bywało hie hie.
Techniczny
Dziś nie dam rady pograć wieczorem. Wracam jutro.