-
Jak mam zaznaczonego kupca i najeżdżam na towar handlowy to nie pokazuje mi żadnego okienka, nawet pustego.
Myślę, że ten brak tekstu może być spowodowany tym, że ten update3 nie był podzielony poprawnie na języki tak jak był update2. W każdym razie prosiłbym o pomoc w lokalizacji plików powodujących problem.
Nie pokazuje mi też % szans na wejście do miasta ani otwarcia bram.
-
http://przeklej.org/file/z2oSLM/text.rar
To są moje oryginalne, polskie pliki tekstowe Medka. Wklej cały ten folder do Sega\Medieval II Total War\Data.
-
każdy plik się kończy na .txt.strings tak chyba nie powinno być
-
Wszystko jest dobrze, tak ma być :P
-
Wkleiłem, żadne pliki nie zostały podmienione, uruchomiłem grę - bez zmian.
-
nie jestem w temacie, ale z tego co pamiętam, to txt.strings tworzą zwykłe txt po włączeniu gry. Dlatego, jak już skopiowałeś pliki txt.strings, spróbuj teraz usunąć ich odpowiedniki w txt (wiadomo- tylko te o tej samej nazwie). Gra powinna sama wytworzyć pliki txt.
W razie czego przenieś je na pulpit zamiast usuwać i po prostu wkleisz z powrotem.
-
-
Niestety dalej nie mogę odpalić WWmwe, z plikami exe od Mefista otwiera mi się czysty medek 2. Z moimi ciągle pokazuje się błąd "please insert correct dvd-room,select ok and restart application". Dodam że inne mody czy kampanie działają bez najmniejszych problemów. Również pliki wstawiłem tam gdzie trzeba i mają odpowiednią treść. Ktoś coś?
PS: Mam windowsa 8, nie wydaje mi się żeby to mogło mieć na to jakikolwiek wpływ ale na wszelki wypadek informuję.
-
Nie wiem, jak Ty, ale ja, gdy ściągnąłem pliki Mefista, to miałem "kopia wwmwe.preference.cfg". Może bezmyślnie skopiowałeś i nie zauważyłeś, że na początku jest "kopia"? Wystarczy wtedy to usunąć i gra działa.
-
Działa, nie mam więcej pytań i przepraszam za zamieszanie xD. Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.