Proszę tych, co jeszcze tego nie zrobili o dobranie umiejętności i sztuczek swoim BG, bo od jutra wyposażony w nowy podręcznik będę robił statystyki. :cool:
Wersja do druku
Proszę tych, co jeszcze tego nie zrobili o dobranie umiejętności i sztuczek swoim BG, bo od jutra wyposażony w nowy podręcznik będę robił statystyki. :cool:
Sztuczki i Umiejętności dodane.
O w mordę jeża, nie mam jeszcze Lazaryty, może jutro zrobię. :geek:
Startujemy prawie na pewno już jutro lub w środę, mam gotowe statystyki kilku BG, resztę zrobię jutro. Tych, co zalegają z czymkolwiek dotyczącym postaci proszę, by nadesłali co trzeba.
Dodatkowo informuję o zasadzie jak u Asuryana, gracze mają 48 godzin na odpis, potem przejmuję postać jako NPC, chyba że gracz poprosi o wstrzymanie gry, wtedy nie ma problemu. :)
Cennika żadnego robił nie będę, jeśli BG będą chcieli coś kupić to fabularnie poznają cenę danego przedmiotu. Oczywiście, jak znajdą odpowiedniego kupca.
E to fajnie....
Ja jak zwykle jestem codziennie od 18.00 przy necie i kompie. weekendy tez nic nie zmieniam. czyli soboty od południa a niedziele nawet od rana... to tyle gwoli informacji....
Tomasz Awdaniec Lazaryta
Koncepcja (Aspekt główny): Lazaryta zamożny rycerz z Wielkopolski, wspomagający krzyżowców w ich walce i podboju Ziemi Świętej. Zbroja kolcza i tarcza oraz mieczem i łukiem (i topór do miotania).
Problem: Nieufność wobec Niewiernych.
Cel: Zdobycie sławy jako rycerz i godnych łupów.
Przeszłość: Drugi syn zamożnego władyki, ale dziedziczy jego brat Konrad, więc Tomasz szuka sławy i łupów jako Lazaryta. Sprawny w walce w zwarciu, wytrzymały, ale i pokryty bliznami w tym śladami po trądzie, zdołał przeżyć dzięki łasce Boga, ale urodziwy to on nie jest.
Umiejętności:
Poziom 5 Krzepa,
Poziom 4 Walka miecz i tarcza, Czujność,
Poziom 3 Strzelanie i Miotanie, Sprawność, Jeździectwo
Poziom 2 Przetrwanie, Siła Woli, Podstęp, Wiedza (Ziemia Święta),
Poziom 1, Leczenie, arabski, francuski i łacina, Wiedza (Saraceni)
Sztuczki:
Polski rycerz (Atut) daje + 1 do obrażeń bronią białą i +1 Obrony w trakcie walki.
Regeneracja (Krzepa) Wymaga Krzepy 4+, za 1 punkt Fate, możesz obniżyć kategorię konsekwencji o 1, np. Średnia staje się Lekka, deklarujesz to w walce. Po zakończonej walce masz o połowę krótszy czas leczenia danej konsekwencji, to już bez punktu losu. (Lekką leczysz w 12 godzin, Średnią w 4 dni, a poważną w 2 tygodnie). Nie można już tego skracać, poza szybką regeneracją.
Twardziel (Krzepa) do Toru Presji Fizycznej doliczamy Pełną Krzepę a nie jej połowę.
Tarczownik (styl Walka bronią i tarczą) wymaga Krzepy 3+ oraz używania tarczy. Daje +1 dodatkowego Pancerza w walce bezpośredniej. Czyli normalnie tarcza daje +1 pancerza, a z tarczownikiem daje +2 do pancerza fizycznego.).
Ekwipunek: Zbroja kolcza + tarcza , zestaw podróżny, miecz, hełm z nosalem, łuk, ciężka włócznia do szarży konnej, topór jako broń zapasowa i do ew. rzutu. Wierzchowiec bojowy. Biblia, różaniec.
Presja fizyczna 8 Presja psychiczna 4
Konsekwencje 3 xLekka 1xŚrednia 1xPoważna
Wzrost: 182 cm
Waga: 78 kg
Kolor oczu: Niebieskie
Znaki szczególne: Blizny na twarzy, szramy i ślady po trądzie.
Włosy: Szatyn, krótkie
Zbroja: kolczuga,. Hełm z nosalem
Broń: miecz długi , tarcza migdałowa, topór i łuk refleksyjny
Ubiór: tunika z emblematem Lazarytów . Skórzane buty. Płaszcz podróżny.
Dodałem ekwipunek Bożogrobcy.
Dodane kilka istotnych informacji.
Ekwipunek dopisany.
Takoż i ja ekwipunek dodałem.