Co do meczu. Momentami bardzo mi się podobał;) Na plus Pazdan - wiadomo za co, Krychowiak - bardzo mi się podoba jego gra! Taki profesor na boisku. No i Lewy - strzał lewego, blokuje 3 Niemców;) Ale to jak walczył, jak rozprowadzał grę. Nie dziwię się że Niemcy drżeli przed nim. Co do minusów... Grosicki mnie wkurzał! Albo robił świetną akcję albo za chwilę robiła takiego syfa ze głowa mała. Robimy kontrę, dwóch Niemców go blokuje, jednego kiwnął i zmiast iść dalej to się zatrzymuje i zwalnia akcję. No co to miało być? Honorowe zagranie czy jak? Albo Niemiec leży ale i tak zabiera piłkę Grosickiemu. Milik też kiksy jak nie wiem. Co mi się jeszcze nie podobało? Takie "pykanie"... rzut z autu to zanim ktoś podejdzie, zanim się zastanowi co zrobić, zanim się machnie. A potem i tak wycofa piłkę. A Niemcy? Pyk-pyk-pyk nie czekają na naszych. Słabo grali na skrzydłach i gubili się w naszych kontrach to lepiej se popykac, wycofać i poczekać jak Krzyżacy zdążą się ustawić.
Aha ten Boateng graczem meczu... wtf? On powinien miecz czerwoną kartkę! A przy Pazdanie to wypadł "blado".
Tak czy inaczej było dobrze, może być jeszcze lepiej;)
17-06-2016, 12:05
Piner
Mnie przeraziły ostatnie minuty meczu...widać było iż Niemcy wykorzystali maksimum sił dla tego jednego momentu,praktycznie byli panami boiska. Szczególnie widać to było w 1 połowie kiedy przejmowali piłkę jak chcieli a nasi tylko dzięki ich błędom na krótko przejmowali inicjatywę, lecz w decydującym momencie zdawali się być zdezorientowani jak Milik w owej szansie za którą (niesłusznie) dostaje baty.
17-06-2016, 13:53
Lwie Serce
No Niemcy strasznie napierali w pierwszej połowie, nasi ledwie zdołali się utrzymać. Druga połowa to już duże brawa dla naszych bo się zmobilizowali i naprawdę ładnie zagrali, było sporo dobrych sytuacji :) Ale najbardziej mnie irytowało to, że jak Niemcom nie wychodziło zabranie piłki, to od razu faulowali na chama.
I ostatnie minuty fakt, było o krok od przegranej bo znowu ostro Niemcy naciskali. Na szczęście wynik jest dla nas dobry, ważne że nie przegraliśmy :)
A, jeszcze bolączka niecelnych podań u nas była i mam wrażenie, że słabe ustawienie. Kiedy ktoś powinien być na jakiejś pozycji, żeby można mu było podać piłkę to lipa, pusto, sami Niemcy.
18-06-2016, 06:45
Pampa
No idealny przykład to jak lewy dostał podanie i chciał cofnąć głową na pamięć xo Milika a tam nikogo nie ma xD w sumie zabawne to było bo w mezu mieliśmy 9 obrońców i Lewego z przodu :p
18-06-2016, 09:25
Nezahualcoyotl
Ibra oraz reszta kompanii Trzech Koron jak na razie zawodzą,Chorwaci mając już Czechów na talerzu dali sobie wydrzeć 3pkt. a Hiszpanie,pomimo mojego sceptycyzmu po ich pierwszym spotkaniu,wczoraj pokazali klasę demolując drużynę znad Bosforu i jako pierwsi w tym turnieju zaaplikowali przeciwnikowi trzy brameczki.
Dziś zobaczymy na ile stać drugą drużynę rankingu FIFA w spotkaniu z Irlandczykami.Co pokaże Buconaldo przeciwko Austriakom i chyba najbardziej interesujące spotkanie Islandia vs Wegry.
Oto ci których francuskie władze najbardziej się obawiały w akcji:
18-06-2016, 09:41
Pampa
Isladnia vs Węgry to dla mnie wielka niewiadoma. Osobiście stawiałbym na wygraną Isladnii albo remis. Portugalia musi wygrać, Belgia też powinna się przejechać po Irlandii.
19-06-2016, 18:34
Nezahualcoyotl
Misstiano Penaldo wciąż na tapecie ;D
19-06-2016, 18:49
Seba Fallus III Wielki
Słupek na koniec mnie zniszczył :D
19-06-2016, 19:11
Piner
Sam sobie strzelił największego samobója...
21-06-2016, 18:57
Nezahualcoyotl
Same okrągłe rocznice:800 mecz naszej reprezentacji i 30 lat czekaliśmy żeby wyjść z grupy.Ostatni raz to zrobiliśmy w Meksyku.
Zaś w samym meczu to chyba jednak mieliśmy więcej szczęścia a Ukraina pecha że skończyło się na 1-0 dla nas i z drugiego miejsca awansujemy wprost na Szwajcarów.
Oby tylko nie stosować przeciwko Helwetom najnowszej taktyki zaprezentowanej przez Rosjan: