Mam pytanie do tych, którzy pograli dłużej Imperium lub Kislevem, czy mozna rekrutować tych najemników którzy sami sie do nas zgłaszają ? Psy wojny jesli dobrze pamietam, bo to było bardzo fajne rozwiazanie w call of warhammer.
Wersja do druku
Mam pytanie do tych, którzy pograli dłużej Imperium lub Kislevem, czy mozna rekrutować tych najemników którzy sami sie do nas zgłaszają ? Psy wojny jesli dobrze pamietam, bo to było bardzo fajne rozwiazanie w call of warhammer.
Czy byłby ktoś miły i napisał jak to zainstalować?
Ależ ja będę miły. Instrukcję masz na stronie Modb moda.
Nie ma eventów dla poszczególnych kompanii Dogs of War. W niektórych regionach można napotkać najemników, poza tym można ich gdzieniegdzie rekrutować w poszczególnych miastach/twierdzach(AoR). Same sławetne kompanie mają swoje budynki w poszczególnych miastach Tilei i wybranych osadach w innych regionach. DoW istnieją jako osobna frakcja - dawne Księstwa Graniczne rozszerzone o mnóstwo najemników i kilka nowych jednostek. Bardzo przyjemna nacja ale z racji na nieistniejący balans w kwestii ekonomii, niepowstrzymana w rękach gracza.
Witam pisze do was z pytaniem na temat modyfikacji call of warhammer beginning of the end times. Jest to stosunkowo nowy mod ale dokładnie sam nie wiem czy jest to norma ale mam takie problemy że po jakimś czasie gry ikony budynków, wojsk, powiadomień zmieniają sie na jakieś randomowe ikony i wywala mi gre. Jest to wina moda czy moja ponieważ mogłem coś źle zainstalować?
1 pkt karny za zakładanie niepotrzebnych tematów i nic nie mówiące tytuły tychże tematów. Shay "Pan Koala" Wielki Ruan, Niespalony, Pierwszy tego imienia, Dzierżący eukaliptusa, et cetera.
Czasami dzieje mi się to samo. Co prawda nie w tym modzie, bo w niego nie gram, ale zdarza mi się w innych. Jak zauważysz, że ikonki "świrują" zapisuj od razu grę, bo zaraz będzie crash.
Jeżeli mogę to sobie napisze moje relacje z czasu spędzonego w tym modzie. Ogólnie mod jest MEGA i dawno nie grało mi sie tak dobrze w TW jak BoTET.
Mod jak dobrze widziałem jest stosunkowo nowy i przez to ma swoje minusy ale jak dalej beda chcieli tak dobrze tworzyć tego moda to będzie godny uwagi.
Mod posiada takie rzeczy do naprawy jak niektóre budynki nie daja bonusów jakie piszą, brak ikonek do jednostek ( chodzi mi o bretonie ) oraz brak óżnorodnych jednostek ( z 4 jednostki piechoty i 1 oddział łuczników ? ) może nie doszedłem jeszcze do dalszego etapu gdzie jest wiecej jednostek ale rozegrałem 100 tur minimum. Niektóre budynki/jednostki mają jeszcze rosyjskie opisy. Dałoby rade jeszcze kilka rzeczy wypisać jak crashe które od czasu do czasu występują ale nie ma co narzekać. Plusów jest o wiele wiecej i serdecznie zachęcam do gry bo jest dużo ciekawych rzeczy.
Pograłem Khornem. Podkreślam słowo pograłem. Po 15 turach chaos zjednoczony zaatakował mnie (będąc w sojuszu od początku rozgrywki), Dzieci Nurgla zaatakowali miasto z dziedzicem frakcji, a krasnoludy chaosu zaatakowali 4 tury wcześniej. Skleiłem w związku z tym fajną armię, z przywódcą frakcji, Bloodlettersami i wojownikami chaosu, ale odparły mnie 4 niepełne armie krasnoludów chaosu. Wojownicy Tzeentcha też już na mnie szykowali armię. Jedną z prowincji w Norsce podbiło imperium, ratowałem się ucieczką do miasta dalej. Ekonomia Khorna mówiąc delikatnie nie powala.
Tak sobie myślę, że poziom VH/VH to na tego moda za dużo. Może ja jestem za słaby? Może Khorne jest za słaby w tym modzie? Jeżeli zagram kolejny raz to zagram bardziej ofensywnie. Muszę rozwalić ich zanim oni rozwalą mnie :D Teraz zaczynam kampanię rozpustnymi Slaaneshami. Są w rogu mapy, to będę miał chociaż spokój :D
Mógłby mi ktoś odpowiedzieć czy da się naprawić jakoś to by budynki dawały profity jakie piszą? Ponieważ kopalnie 2 poz nie dają dalszych bonusów i trochę słabo jest :/
Da się naprawić. Jednak ten mod to beta, ja wyczekuję większego fixa, zamiast robić i wgrywać kilka małych. To że kopalnie 2 poziomu nic nie dają to nie jest problem, opłacalność niektórych budowli to śmiech na sali. Krasnoludy Chaosu mają u siebie kopalnie dające 11000 dochodu, a są miejsca, gdzie kopalnie dają... 25.