Wejdź do Osi, wciągnij tam Stany i Skandynawię, zlikwiduj kraje bałtyckie i... maszeruj na Moskwę.Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Wersja do druku
Wejdź do Osi, wciągnij tam Stany i Skandynawię, zlikwiduj kraje bałtyckie i... maszeruj na Moskwę.Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Polską jeszcze nigdy z Niemcami nie wygrałem, ale jeśli chcesz popróbować to radzę nie inwestować w broń pancerną, tylko w uzbrojenie dla piechoty. Ogólnie "dziwnie" się Polską gra, bo znając wynik starcia głupio tak inwestować w IC, co zazwyczaj jest standardem na początku rozgrywki.
Ruskimi nigdy nie grałem, za dużo wszystkiego :P
Apropo HoI3, to całkowicie rozgrywkę zmienia ostatni dodatek Their Finest Hour.
Praktycznie dopiero na nim można powiedzieć, że gra w HoI3 ma sens.
Jakby co macie recke na http://eufigames.com/?reviews=hearts-of ... r-recenzja
Tutaj niestety stała zasada z PL wersjami (ze względu na opóźnienia zarówno w wydawaniu patchy, jak i dodatków) - czyli na wersji PL na razie zapomnieć, albo będzie mieszanina PL / ENG.
Aż zatęskniłem za HoI i CK2 :)
Heh, podobnie można powiedzieć o EU3 bez DLC :PCytat:
Praktycznie dopiero na nim można powiedzieć, że gra w HoI3 ma sens.
Jak dla mnie nawet teraz można wprowadzić sporo kolejnych dodatków po których będziemy mówić, że dotychczasowa gra była niegrywalna.
No tak, my już od dłuższego czasu na stronie mówimy, że Paradox przyjął politykę płatnego patchowania gry.
Ale faktycznie z tym DLC dopiero gra HoI 3 zyskuje... faktycznie podobnie było z EU3 dopiero po którymś tam dodatku.
Chociaż np w przypadku CK2 już podstawka była ok (w ogóle CK jest bardzo udane jako produkt podstawowy i mile zaskoczył, a dodatki tylko rozszerzają coś co jest grywalne na podstawce - oczywiście mówie o wersji ENG).
Nie no, jasne. Rozumiem i zgadzam się ;) Tyle, że powoli staje się to ogólnoświatową normą, że po premierze wydaje się parę patchy reperujących podstawowe bugi, po czym nadchodzi kolej na serię DLC :)
Ale jak zauważyłeś Paradox radzi sobie z wydawaniem grywalnych wersji 1.0 coraz lepiej, co ważne AI radziło sobie całkiem nieźle. Jedyne co mi się z CKII mocno nie podobało to brak możliwości gry Islamem.
Co do HoI3 to widzę, że gra staje się coraz bliższa porządnemu "symulatorowi" tego okresu, podczas gdy podstawka to po prostu gra oparta na pewnych zasadach w realiach drugiej wojny. Co nie zmienia faktu, że gra w HoI3 z samymi patchami sens i przyjemność miała. Inna sprawa, że po wydaniu tych DLC granie w podstawkę dziś wydaje się mocno ograniczone.
Z EU3 największy problem miałem po wydaniu Divine Wind. Z jednej strony ten czwarty już DLC naprawdę sporo zmieniał, z drugiej mod Magna Mundi kończył się na Hier To The Throne :P
PS:Liczę, że po grywalnym podstawowym CKII można śmiało liczyć na grywalne 1.0 EU4 i East vs. West, jako fan serii nie mogę się doczekać :twisted:
Mam problem z HoI 3 patchem 1.4... gra na patchu 1.2 działa normalnie ale gdy zainstalowałem patcha 1.4 po prosu wyłącza się podczas wczytywania... :/
Reinstaluj grę ;)
Robiłem to z 10 razy xDCytat:
Zamieszczone przez Salvo
A zainstalowałeś patch 1.4, czy np. "przejściowy" 1.2-1.4?
Nie mam pojęcia :/