Wybacz, ale ja skończyłem na 2 edycji RPG'a - dalej w to nie wszedłem. Już w 2 edycji zmienili wiele i dodali niedopracowane podręczniki jak np. ten o Księstwach Granicznych... Wiem, że Bretonnię z 1 edycji do drugiej zmienili całkowicie niemal.
Wersja do druku
Wybacz, ale ja skończyłem na 2 edycji RPG'a - dalej w to nie wszedłem. Już w 2 edycji zmienili wiele i dodali niedopracowane podręczniki jak np. ten o Księstwach Granicznych... Wiem, że Bretonnię z 1 edycji do drugiej zmienili całkowicie niemal.
A jak będę chciał kupić podręczniki do Warhammera, a ich mi się nie uda znaleźć, to co polecasz?
GW ich nie drukuje już... :(
Szukaj po starych sklepach, na olx, na amazonie - na tym ostatnim nadal sprzedawane są stare podręczniki - lecz zaoszczędź kasę, bo z zagranicy są bardzo drogie.
A masz może konto na Border Princes?
Nie -> interesuję się lore Warhammera, nie samą mechaniką. Grałem w 1 grze RPG z Warhammera i niestety sam wszystko spaprałem. Od tego czasu jakoś nie myślę o grze w sesji RPG.
A co jest dla ciebie najciekawsze w Warhammerze?
Dla mnie najciekawsze są 3 rzeczy:
1. Pochodzenie Skavenów (tożsamość "Rzeźbierza");
2. Istnienie Skaveńskich Heretyków;
3. Istnienie spaczonych Zielonoskórych, czy też Zielonoskórzy sojusznicy Chaosu.
1. Historia Bretonnii - po prostu kocham tę nację ludzką.
2. Klimat Mrocznych Elfów - jedna z 3 moich ulubionych frakcji zła zaraz obok Wampirów i Orków.
3. Wątki z Jaszczuroludźmi - ogółem wciągająca rasa, która przede wszystkim bardzo przywiązuje swą wagę do Slannów.
A mógłbym tu zrobić jakieś inne tematy z ankietami? :D
Za moment zrobię wam subforum o lore Warhammera, Arroyo poprzenosisz tam stosowne tematy.
W tym dziale tj. w Uniwersum Warhammera tak.