-
Ok, jest pewna rzecz nie fair. Dlaczego KP nie mogą sobie wskrzeszać medyków a takie Skellige może dowolnie(co tworzy chore sytuacje gdzie medyka wskrzesza medyka i tak to się ciągnie na 3x)? Przed patchem mogły obie frakcje, teraz tylko wyspiarze. Więc proponuję żeby zabrali Skellige tą możłiwość albo wrócili KP.
-
Nie zanosi się na takie zmiany. W poprzednim patchu dodano status "nieuleczalny" właśnie dla medyków, tak by nie można ich było wskrzeszać. Skellige nadal mogło to robić Odnową i Sigrdrifą, więc ludzie myśleli, że to błąd. Na dzień dzisiejsy REDzi dodali tym dwóm ww. kartom opis, że mogą wskrzeszać nieuleczalne. Brązowe kapłanki nadal nie mogą się wskrzeszać, ale nie mogą też wskrzeszać kart srebrnych ( a KP może to robić brązowym medykiem ) - więc devsi zostawili celowo tą umiejętność Odnowie i Sigrdrifie. Kompletnie bym się tu nie patrzył na równość pomiędzy KP i SK, bo "wskrzeszarki" obu nacji są inne i działają w innej rzeczywistości.
No i znienacka wyszedł kolejny patch, w którym dużo zmian, nowych kart itp. Tutaj opis:
http://forums.cdprojektred.com/forum...33-lista-zmian
Gry rankingowe w końcu! Na razie tylko trzy zagrałem, bo nie było czasu, udało się wszystkie wygrać. Geralt:Aard mi się podoba, widzę już zastosowanie dla niego w moich taliach.
-
Nie no sorry ale możliwość wskrzeszania jednostek na prawo i lewo jest dla mnie w Sekllige przegięta. Wychodzi na to że KP mają najsłabszą Talię. To by w sumie wyjańsiało dlaczego nikt KP nie gra. :/
-
Bzdury gadasz, jakie na prawo i lewo. Brązowe się nie mogą wskrzeszać, ukrócono to. Wskrzesić może Sigrdrifa, w zależności od rundy, daje jej to dodatkowe 2-4 punkty. No i Odnowa, która jest kartą specjalną, stąd nie ma się co dziwić, że może wskrzeszać kapłanki. Jak Shani bez względu w której rundzie wchodzi za 3 + dzięki pasywce dodaje po 2 punkty sobie i wskrzeszonej jednostce ( co daje 7, Odnowa wyciąga 10 tylko w ostatniej rundzie, o ile na cmentarzu jest Sigrdrifa i jedna kapłanka ) i jeszcze ją ozłaca, więc o wiele trudniej jest taką jednostkę zdjąć - to jest dobrze? Baron wchodzi za 8 na złocie + Kłobuk za punkcik. To też jest ok? Kompletnie nie ma problemu z wskrzeszeniami w Skellige. Obie nacje mają inny rodzaj medyków.
Akurat po wejściu obecnego patcha i gier rankingowych KP posiada najmocniejszy deck. Jest to zdanie wielu graczy, którzy grają w pierwszej setce rankingu. Jedną z kluczowych kart jest właśnie Shani, ale także Baron oraz Nenneke. Dwie kolejne to: biedna p... piechota oraz grzybki, które dodają 4 punkty bazowe. Dowódca Radowid. Zagrywasz BPP, boostujesz grzybami ile się da i potem sobie wskrzeszasz w kolejnych rundach po 21-33 punkty na raz. Jak ci przeciwnik w pierwszej rundzie ich usuwa, to wskrzeszasz brązowymi medykami, bo na cmentarzu jest tylko BPP. Skellige w 0.8.33 nie jest grane na topowym poziomie.
-
To chyba ja nie umiem grać KP, albo mam klasycznie pecha. Mam mocne karty, ostatnio dodałem trololo do kolekcji, calkiem ciekawie wyglądająca karta, działa trochę jak dijkstra, ale oslabia wrogie jednostki.
-
Możesz mieć zbyt duży misz-masz i to osłabia deck. No i jak mówiłem, sprawnie działający deck musi mieć 25 kart, dziś podstawa to przewijanie talii, tak by dostać kluczowe dla twojego comba karty. Na takim Skellige nieraz dochodziło do sytuacji, że przejechałem całe 25 kart, tak że nie miałem z czego dociągnąć tej jednej w 3 rundzie.
Tutaj masz temat, gdzie są omawiane najsilniejsze decki w nowym patchu ( już w drugim poście masz wszystko - potwory, KP na BPP, wiewiórki na pułapkach ). Swoją drogą pomyliłem się, bo ten topowy deck KP działa pod Foltestem ( wielki powrót, bo ostatnio był to najsłabszy dowódca KP ), co jest logiczne, bo zależy nam na zwiększeniu jednostek BPP.
http://forums.cdprojektred.com/forum...s-patch-0-8-33
Ja złożyłem deck z Kejranem i nekkerami, na pożeranie ( dodałem wiedźminów ). Drugi mój deck to Scoia na pułapkach, ogólnie ta zmiana z pułapką jest mocno przegięta, mam nadzieję, że to znerfią. Trzeci mój deck to Kambi, bo Hjalmar dostał buffa. Pewnie przetestuje też tą BPP pod Foltestem, ale to raczej nie dla mnie.
Podaj nick z GOG, to może zagramy kilka partii jak cię złapię, wtedy zobaczymy co jest nie tak z twoją talią.
-
Zmienilem dramatycznie swój deck. Wywaliłem wiedzminow za to dodalem Sare, trololo i dudu. 3 zwyciestwa pod rzad poki co. Moj nick to albo zapi albo zapi93 :P
EDIT: Zrobiłem odświeżenie talii, i poszedłem za Twoją radę o 25 kartach. Jest faktycznie lepiej, bo mniejsza rotacja. Odrzuciłem totalnie wiedźminów, i niebieskie pasy oraz parę innych kart.
-
Trochę się jednak zawiodłem na tym rankingu. Trzeba dosyć regularnie i dużo grać, głównie taliami z mety, inaczej ciężko się wbić i utrzymać w setce. Ranking jest chyba na podobnych zasadach co ten szachowy ELO.
Gonie od 28 grudnia i udało się dziś dobić do piątej rangi i 1499 punktów, miejsce 1555 ( skok o 10 tys miejsc ). Powinno się udać wbić do notowanego "tysiaka", na dziś brakuje mi 57 punktów. Do tej pory nadrobiłem coś ok. 550-600 punktów. Przedtem grałem różnie, próbowałem Kejrana z nekkerami, stary build Scoia na Brouverze, zmodyfikowana Eithne. Niestety szło licho i miałem ujemne wr. Trochę też nie ogarniałem mety, bo w tygodniu przedświątecznym ( jak i w same święta ) kompletnie nie miałem czasu. Na dzień dzisiejszy - nie licząc kilku gier Scoia i Skellige - gram tylko Radowidem na smokach ( po małych modyfikacjach pod metę ). Zobaczymy gdzie jest mój sufit, czy jeszcze przed "tysiakiem", czy jednak gdzieś dalej. Na dzień dzisiejszy dobiłem do 55 zwycięstw, 41 porażek i 2 remisów. Myślę, że tm Radkiem spokojnie trzymam 60-70% wr. Wyżej to się jednak może zmienić, bo jednak coraz trudniejsi przeciwnicy ( na samym dnie to miałem serie po kilka zwycięstw yz rzędu ).
Tak wygląda na dziś moja główna siła pociągowa:
http://www.gwentdb.com/decks/4643-ra...a-1/edit-guide
-
Udało się dziś dobić do notowanego tysiąca, więc cel osiągnięty. Zobaczymy dokąd najwyżej jestem w stanie dobić.
-
Nowa aktualizacja, i posypały się bany za wykorzystywanie błędów w grze. Więcej tu: https://playgwent.com/pl/news mniej więcej pod koniec.
EDIT: Czuję taką pogardę do talii potworów, że nigdy nie gratuluję przeciwnikowi który gra tą talią. Mimo iż aktualnie większość spotkań z nimi wygrywam. Po prostu JP na 100% xD