Rozpiskę bitew morskich w T8 dołączę dzisiaj wieczorem.
Wersja do druku
Rozpiskę bitew morskich w T8 dołączę dzisiaj wieczorem.
Wykładnia dla wykorzystywania wzgórz.
Nie dziwię się Remixowi, że się zszokował gdy zobaczył armię macedońską
http://pics.tinypic.pl/i/00851/gof9jpbce7rw.jpg
Musieli sobie trochę porozmawiać, skoro bitwa trwała aż 40 minut.....
Ja podsumuje od razu. Wybrana mapa była zła. Jedno dominujące wzgórze z obszarami blokującymi dostęp.
Ostatecznie bitwa odbyła się niżej i poniższy obrazek mam nadzieję da wykładnię tego co jest dozwolone.
Elipsami zaznaczam miejsca w których obrona jest możliwa - w sensie wysokości i ukształtowania wzgórz.
Najbliższa elipsa jest OK
Średnio oddalona jest OK i takie różnice wysokości powinny być na mapach.
Najbardziej odległa, czyli ta w której de facto odbyła sie bitwa jest nieco zbyt wysoko, ale jest dopuszczalna, ponieważ jest na płaskim stoku dającym możliwość wymanewrowania obrońcy.
http://files.tinypic.pl/i/00851/7lnh7t34c0uo.jpg
Przedłużam czas na rozegranie bitew do końca roku.
Startujemy 9-go stycznia. W pierwszym tygodniu musimy ustalić kto dołącza, szykują się niespodzianki;D. Mapę updejtuję po zakończeniu rundy. Arkusze dla nowych nacji przygotuję jeszcze przed nowym rokiem.
Panowie. Dziękuję Wam za te 10 tygodni świetnej zabawy. Życzę Wam Zdrowych i Wesołych Świąt, zero ości w rybach, wyrozumiałych partnerek po śledziku, wytrzymałych wątrób, no i bogatego Mikołaja - choć to podobno są życzenia na które oczekują kobiety;).
Obyśmy się w dobrym zdrowiu spotkali już w Nowym Roku.
Mapę updejtowałem o nowe nacje.
Karoleq - proszę o wysłanie maila na adres kampanii, żebym mógł Ci wcześniej wysłać arkusz nacji.
Panowie. Proszę o uporządkowanie Ambasad, bo jest niemożliwością, żeby wyszukiwać prawdy o handlu na dziesiątkach stron zapisanych przez Ambasadorów.....
Tura 9 rozpisana. Reklamacje proszę na mail.
Bunt Bojów jest bardzo ważnym wydarzeniem blokującym możliwość rozegrania kolejnych bitew w Patavium. Proszę o żwawe rozegranie tych bitew.
Wstępniaka stworze dopiero jutro - przepraszam, ale dużo tego do ogarnięcia....
Panowie. Jest źle. Rozumiem, że nikt nie chce przegrać, ale to nie może dalej iść w tą stronę, bo nam zabawa imploduje. Coraz częściej widzę w wymianie myśli via Steam coraz bardziej karkołomne pomysły na przechytrzenie przeciwnika, zasad etc. (z drugiej strony to dobrze, bo widać co do zasad trzeba wrzucić lub co z nich usunąć.....)
Zamiast zacinać się w sobie, proszę, podejdźcie do tej zabawy na luzie, wycofajcie nagrodę, potraktujcie tą i tak już trochę rozjechaną kampanię jako test i bijcie się na maksa.
Kolejną zrobimy na tip top ;)
Póki co:
1. Nie ma od kolejnej tury możliwości obdarowywania się prowincjami.
2. Dostępna jest opcja wymiany prowincji.
3. Wymieniać można po 1 prowincji na turę.
4. Prowincje muszą graniczyć z terytorium nacji.
W świetle ustaleń zawieszam obecną Kampanię. Dziękuję wszystkim Graczom za zaangażowanie i super dyscyplinę, którą rozluźniły dopiero Święta.
Mam nadzieję, że emocje towarzyszyły Wam przez całą zabawę.
W następnej edycji będzie jeszcze fajniej:D
DZIĘKUJĘ !!
Dziękujemy Nies!