Hej. Sprawdzam pliki i robię sprite'y. Liczę na info czy, jak i co działa bądź nie działa.
Ps. Aha, jeszcze jedno. RTW nagrywa często wadliwe autosave'y. W preferences trzeba ustawić:
AUTO_SAVE: FALSE
Wersja do druku
Hej. Sprawdzam pliki i robię sprite'y. Liczę na info czy, jak i co działa bądź nie działa.
Ps. Aha, jeszcze jedno. RTW nagrywa często wadliwe autosave'y. W preferences trzeba ustawić:
AUTO_SAVE: FALSE
Limes jakby co to po żmudnej robocie zamian plików i zmian w plikach metodą prób i błędów zamieniłem modele miast, portów i statków na modele casus beli, mapa wygląda teraz o wiele orginalniej, moim zdaniem pięknie, warto też pomyśleć o nowych ikonkach na mapie strategicznej budynków ale to dla mnie wyższa szkoła jazdy, nie wiem czy oficjalnie można udostępnić takie zmiany jako część twojego moda, do użytku mojego chodzi rewelka
W dzisiejszej tragedii pod Smoleńskiem zginęło wielu ludzi, których znałem, w tym mój szef. W związku z tym nie będę przez jakiś czas brał udział w dyskusji.
Pozdrawiam wszystkich i prezekazuję wyrazy głębokiego współczucia.
limes
witam cię arturex8 czy możesz mi podpowiedzieć w jakim pliku podmieniłeś te miasta itd. bo te z podstawki są okropne
w dosyć prosty sposób, najbardze męczyłem się przy okretach, ale do rzeczy, musisz mieć jakiś mod z zmienionymi modelami miast mi najbardziej podobały się z casus belli, wchodzisz w plik models_strat, kopiujesz plik residences z wybranego moda do podstawki gry, cała robota , pamietaj żeby zrobić sobie kopie podmienianych plików, na XP wystarczyła podmiana, ale na Vista już musiałem usunąć stary ten plik i wkleić nowy, jakby nie działało to jeszcze plik desc_cultures z moda do podstawki, ale spróbuj najpierw bez
Dzięki ci bardzo,moim zdaniem CS też ma najlepsze modele
Witam. Zainstalowałem moda jak trzeba,z hotfixem, mam wszystko co trzeba (RTW 1.5 BI 1.6). Mam skrót do moda na pulpicie ale ten skrót wygląda nie jak z gierki tylko jak ikonka windowsa. Jak klikam w skrót to system windows nie może znaleźć pliku rtw bi exe czy jakoś tak. Czy to wina mojego systemu, czy może ma znaczenie to gdzie rtw i mod jest zainstalowany (bo nie mam go w program files).
A i jeszcze wydaje mi się że w opisie do moda jest że podczas instalacji usuwa on pewne pliki czy podmienia, i nie powinno ich być i trzeba się upewnić ze ich tam nie ma. Usuwałem to ręcznie bo instalator moda tego nie usunął. Ale to akurat chyba nie powinno mieć wpływu na powyższy problem.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez Lucius
Cześć. Podejrzewam, że AEE jest zainstalowane w innym folderze, niż trzeba, dlatego skrót nie ma odniesienia do własciwego pliku exe. Znajdź folder rzeczywistej instalacji AEE utwórz samodzielnie skrót BI.exe i wyedytuj go jak to przedstawiono w podrozdzile "Starting Ancient Empires Elysium" (jest zdjęcie):
http://s10.zetaboards.com/aeelysium/topic/7187086/1/
Pozdrawiam.
limes
Dzięki. Spróbuję jeszcze raz. Po początkowej fascynacji Diadochami jestem trochę znudzony, a dużo dobrego czytałem o Twoim dziele! Dlatego będę próbował do skutku. Pozdrawiam.
Cześć. Rzadko tu bywam więc lepiej byłoby zarejestrować się na forum AEE. Wówczas będę mógł ci pomóc na bieżąco. Forum jest anglojęzyczne, ale jest wątek dla rodaków, no i komunikator :).
Pozdrawiam.
limes