ja jestem za limitem do 2000. wystartujemy w sobotę
Wersja do druku
ja jestem za limitem do 2000. wystartujemy w sobotę
No może tak być jak mówi Il Duce, bo często wychodzi 10-30 fragmentów więcej, więc tego się już nie czepiajmy (zwłaszcza, że i tak nie mamy MG, który b y to sprawdzil ). Jutro się zrobi losowanie, a wystartujemy w sobotę, kto będzie miał ochotę zagrać już w piątek, to sobie zagra w piątek. Mnie osobiście zmiany w 4 taliach zajęły półgodziny - zazwyczaj to jest wywalenie jakiegoś srebrno-złotego epika i ew. commona za 80, a w to miejsce dwie karty po 30.
Dajciew czas do soboty, bo mam sporo zajęć jutro. :)
Również chętnie przedłużył bym do soboty. ;)
Taka mała dygresja jeszcze, dowódcy nie liczycie do siły talii?
To startujemy w sobotę.
W zasadzie to miałem wątpliwości :P
Ja osobiście nie liczyłem i myślę że liczony być nie powinien,w końcu nie liczy się go dosłownie jako kartę i bazowo przy tworzeniu nowej talii mamy 0 kart ;)
Tak samo myślałem, ale wolałem się upewnić jakie macie na to zapatrywanie. Na gwentdb ( btw od startu bety korzystam z tej strony i dopiero teraz wyszedl taki walek w liczeniu wartosci... ) nie liczy, natomiast na gwentify dowódca jest doliczany po zapisaniu, a przed mamy tylko czysty wynik wartości kart ( talia jest tam może mniej czytelna, ale nie trzeba tworzyć konta, żeby skorzystać z kalkulatora - no i poprawnie liczy ). Swoją drogę przepraszam za to zamieszanie, ale nie widziałem nigdzie, by ktoś zgłaszał problem ze złym naliczaniem na gdb, a sam wpadłem na to przez przypadek, bo z lenistwa robiłem talie na tablecie leżąc w łóżku, licząc tylko po kolorach rzadkości.
Ciekawe kogo pokocha Lord RNGesus, bo przyznam, że zerknąłem wczoraj na turniej gwentelmenów i niektórzy potrafili mieć najgorsze losowania z możliwych, tak, że już na początku drugiej rundy mogli poddawać, bo nie dało się nic ugrać.
U nas to powinien być mniejszy problem, bo jednak na tak tanich taliach nie mamy ultramocnych kombosów, bez których ani rusz, ale losowość też się pewno da we znaki :).
A i jeszcze jedno, robimy normalne kolejki, czy po prostu każdy z każdym się umawia kiedy mu pasuje ( powiedzmy max tydzień na 2-3 kolejki )? Mnie pasuje taka opcja, bo o ile w tym tygodniu miałem wolne, to później będę dostępny głównie w niedziele.
Każdy z każdym niech się umawia w ramach kolejki która będzie trwać tydzień. Chyba nam się nie spieszy? :) Np Pampa vs Marat kolejka nr 1 i mamy czas na jej rozegranie tydzień. Pamiętajmy że każdy z nas albo pracuje, albo studiuje lub różne rzeczy się w życiu dzieją. A z Maratem ciężko jest się właśnie spiknąć przez jego czas dostępności. :P
nick
lumpenproletariat
kp,nilfgard,skellige
jestem za systemem 2:1
pytanie co z kartami z animacjami? daja tyle co zkwykle a kosztuje nieraz po 1600. Przyklad geralt12?